FA Iraka odložila izbore

Fudbalska asocijacija Iraka (IFA) odlučila je da odloži izbore za članove Odbora te organizacije, pošto na glasanju u gradu Arbilu nije bilo kvoruma.

LBIzvor: B92 Irak
Podeli

Izbori su organizovani pod pokrivetljstvom FIFA pošto je IFA trenutno podeljena na dve suprotstavljene struje.

Jedna grupa delegata podržava aktuelnog predsednika te organizacije Huseina Saida, koji se povezuje sa bivšim režimom Sadama Huseina, dok druga struja ima podršku nove Vlade Iraka.

Članovi bliski novom režimu odbili su da putuju u Arbil, pa su se u nedelju okupili u Bagdadu, kako bi podržali svog kandidata Falaha Hasana.

Sa druge strane, Said je u Arbilu izjavio da je svih 63 delegata Fudbalske asocijacije Iraka zatražilo od Svetske fudbalske federacije (FIFA) odlaganje izbora. FIFA je u Arbil poslala dvojicu predstavnika, koji su imali zadatak da nadgledaju izbore, ali oni na kraju nisu ni održani zbog nedolaska dela delegata.

FIFA je prethodno upozorila da će suspendovati Irak iz svih međunarodnih takmičenja ako se vlada te države bude mešala u izbore za predsednika IFA. Izbori za Odbor IFA su veoma značajni, pošto to telo naknadno bira predsednika nacionalne asocijacije.

Fudbalska asocijacija Iraka ima rok do kraja jula da izabere novog predsednika.

strana 1 od 3 idi na stranu