Džastin Getlin se vraća na stazu

Američki sprinter Džastlin Getlin (28) odslužio je četvorogodišnju kaznu zbog drugog dopinga u karijeri.

Izvor: AK

Nedelja, 25.07.2010.

20:35

Default images

Bivši olimpijski (Atina 2004.) i svetski (Helsinki 2005.) šampion na 100 i 200 metara, ipak, imaće mnogo problema da se vrati na stazu.

Udruženje pedesetak najvećih evropskih mitinga "Euro Meetings" preporučilo je svojim članovima da na njihova takmičenja ne pozivaju sportiste koji su bili suspendovani najmanje dve godine i privlače negativan publicitet.

Getlin bi povratak na stazu mogao da ima na malom mitingu u letonskom Talinu 3. avgusta.
Beta
"Odslužio sam kaznu. Zabrana pristupa najboljim mitinzima nakon isteka suspenzije nije bila njen deo i nije mi jasno koja je onda svrha kazne. Atletika mi je nedostajala, osećao sam se kao da sam izgubio dete i veliki povratak sam godinama sanjao", rekao je Getlin za "Njujork Tajms".

Getlin je 2006. godine izjednačio svetski rekord na 100 metara, ali je ubrzo objavljeno da je bio pozitivan na testosteron. To je bio drugi put da je pozitivan na nedozvoljene supstance jer je 2001. suspendovan zbog amfetamina. Sprinter je pristao da sarađuje sa istražiteljima pa je umesto doživotne (uobičajena kazna posle drugog dopinga), dobio osmogodišnju suspenziju.

Tada je Getlinu trener bio Trevor Grejem koji je trenirao i Merion Džons, koja je takođe kažnjena zbog dopinga. Krajem 2007. kazna mu je prepolovljena, između ostalog jer je i dokazano da je prilikom prvog prekršaja amfetamin u njegovo telo došao preko propisanog leka za poremećaj nedostatka pažnje.

"Ovo je najvažnija godina u mom povratku jer moram vratiti poverenje kritičara i skeptika. Očekujem da ću ponovno dominirati i isprašiti konkurenciju, postati vodeći lik u našem sportu", optimističan je Getlin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: