Odbojkaši bez finala Svetske lige

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetske lige pošto je u polufinalu u Kordobi poražena od Rusije.

Izvor: JT

Nedelja, 25.07.2010.

00:04

Default images

Selekcija Rusije je do trijumfa došla rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:15, 25:20, posle jednog sata i 17 minuta igre.

Posle poraza od Rusa izabranici Igora Kolakovića će u nedelju od 22.30 časova po srednjeevropskom vremenu igrati sa Kubom. Finale je na programu tri i po sata kasnije.

U prvom polufinalnom susretu ovogodišnjeg izdanja Svetske lige Srbija i Rusija su bili ravnopravni protivnici samo u prvom setu. Rusi su vodili većim delom tog perioda igre, ali je selekcija Srbije imala u nekoliko navrata priliku da preokrene rezultat, ali ih nije iskoristila

U drugom setu viđena je potpuna dominacija Rusa, što je Kolaković iskoristio da u igru uvede igrače koji nisu imali priliku da mnogo igraju u Argentini. Rusi su u treći ušli znato bolje, dok su srpski reprezentativci sve vreme morali da jure prednost protivnika, ali nisu mogli da preokrenu i nisu uspeli da se treći put uzastopno plasiraju u finale Svetske lige.

Selekcija Srbije je protiv Rusa prikazala dobru igru, ali to nije bilo dovoljno da bi se savladao fantastičan protivnik, koji je u finišu meča bio oslabljen zbog povreda dvojice glavnih primača. Kolakovićevi izabranici su napravili veliki uspeh samim plasmanom na Finalni turnir u Korobi, a potom i polufinale.

U prvom setu smo definitivno imali naznaku neke igre ali smo je izgubili posle toga. Kasnije je sve bila stvar rutine sa njihove strane, jer su jako dobro igrali, a mi smo im pomogli jer nismo bili spremni za borbu do kraja. Mislim da je rezultat adekvatan onome što smo prikazali i mi i oni. Nedelja je novi dan, nadam se da ćemo naći neku novu energiju da se borimo, a ne da se zadovoljimo time što smo među četiri najbolje ekipe, već da igramo za pobedu“, rekao je Kolaković.

Srbija – Rusija 0:3 (24:26, 15:25, 20:25)
Srbija: N. Kovačević 2, Janić 6, Petković 1, Terzić, Stanković 6, Nikić 8, Mitić 1, Dokić1 , Starović 9, Petrović, Podraščanin 5, Rosić. Treneri: Igor Kolaković i Željko Bulatović.
Rusija: Poltavski, Krasikov 1, Ktei 8, Grankin 2, Kazakov, Birjukov 5, Janutov, Muserski 11, Volkov 12, Makarov, Mihajlov 21, Komarov. Treneri: Danijele Banjoli i Jaroslav Antonov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: