Kačar za B92: "Hamburg moja želja"

Novi fudbaler Hamburga Gojko Kačar rekao je za B92 da je prelazak u Hamburg bio njegova velika želja.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Subota, 24.07.2010.

22:22

Default images

Reprezentativac Srbije je u petak prešao iz Herte u Hamburg i sa novim klubom potpisao petogodišnji ugovor.

„U petak sam potpisao i zaista sam prezadovoljan sa novim klubom. Zemlju nisam želeo da menjam jer sam se ovde adaptirao, a i odgovara mi način igranja. Zadovoljan sam što se taj transfer realizovao."

"Hamburg je bio moja velika želja jer mislim da je ovo klub gde mogu još više da napredujem i još bolje da se dokažem“, rekao je Kačar za B92.

Srpski fudbaler će u novoj sezoni u Bundseligi imati i novi zadatak. Prošle sezone se sa Hertom borio za opstanak, a ove će sa Hamburgom verovatno za titulu. Kačar ipak podseća i da mu borba za trofeje u Nemačkoj nije strana.

„Pa, pre dve godine sam se sa Hertom isto borio za titulu i nije mi teško pala ta borba. Tada smo na kraju završili četvrti, a u jednom trenutku smo bili i prvi na tabeli. Planovi Hamburga su uvek najviši, pokušaćemo da ih ostvarimo. Meni je najbitnije da se ovde što bolje adaptiram, i nadam se da će uz to ići i rezultati. Lako ću se adaptirati an pobede“, dodaje bivši kapiten Vojvodine.
Kačar je za Hamburg potpisao u petak, tako da ga u predstojećim danima očekuje upoznavanje sa novim saigračima na pripremama u Austriji.

„Danas sam prošao tu fazu upoznavanja sa igračima, još ne znam tačno ko se kako zove. Ekipa deluje sasvim u redu, uglavnom ih sve poznajem sa terena. Za detaljnije upoznavanje će mi trebati vremena, ali su za sada svi ljubazni prema meni, i sve je u najboljem redu.“

Prošla sezona je za Gojka Kačara protekla u znaku povreda.

„Imao sam prošle godine baš dosta pehova što se tiče povreda. Nadam se da ove sezone neće biti tako. Zaista se osećam dobro, fit sam i spreman. Najvažnije je da me sreća posluži, da me mimoiđu povrede i ja se nadam da će biti sve kako treba.“
Od ispadanja Srbije sa Svetskog prvenstva prošlo je mesec dana, a opšti je utisak da je Kačar među igračima koji su trebali da dobiju veću ulogu u nacionalnom timu. Novi fudbaler Hamburga ipak ostaje skroman.

„Ostaje i dalje žal što nismo prošli u dalju rundu. Zaista smo to svi očekivali. Ovde me baš dosta igrača kaže da je prosto neverovatno što nismo otišli dalje, ali eto, šta da se radi, to je fudbal. Žao mi je. Ja sam debitovao na Svetskom prvenstvu, a da li sam mogao da dobijem još veću šansu, to je na selektoru. Meni je drago što sam bio deo tog takmičenja, to je izuzetno lepo iskustvo, i drago mi je što sam to doživeo. Međutim, nadam se da će biti još prilike.“

Momak rođen 26. januara 1987. godine je sa Hamburgom potpisao petogodišnji ugovor, a u novom klubu nosiće isti broj kao i u prethodnom – 44.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: