Remi Slovana u Žilini

Slovan iz Bratislave, protivnik Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, igrao je u subotu drugo kolo slovačkog šampionata.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2010.

21:37

Default images

U velikom derbiju i duelu dve prvoplasirane ekipe prošlogodišnjeg prvenstva, Žilina i Slovan odigrali su u Žilini bez pobednika – 2:2.

Remi Slovana protiv šampiona u gostima ima još veći značaj, ako se u obzir uzme da je Zvezdin protivnik od 21. minuta igrao sa igračem manje pošto je zbog dva žuta karona isključen Marijan Had.

U poslednjem minutu brojčano stanje je izjednačeno nakon što je i fudbaler domaćina Ivan Lijetava dobio drugi žuti karton.

Slovan je poveo već u sedmom minutu golom Mamadua Bagajoka, mladog reprezentativca Obale Slonovače koji igra na poziciji desnog beka. Iako su u 21. minutu ostali bez Hada, fudbaleri Slovana su golom internacionalca iz Bosne i Hercegovine i bivšeg fudbalera Milicionara Maria Blažića u 25. minutu došli do velikih 2:0.

Ipak, Žilina je u drugom poluvremenu iskoristila brojčanu prednost. U 47. minutu na 2:1 smanjio je Tomas Oravec, a konačan rezultat 11 minuta pre kraja postavio je Lijetava koji je kasnije i isključen.

Na tabeli slovačkog šampionata posle nepotpunog drugog kola vodi Nitra sa šest bodova, a Slovan i Žilina dele drugu poziciji sa dva boda manje.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvedzde i Slovana biće odigrana na stadionu u Ljutice Bogdana u četvrtak, dok je revanš na programu nedelju dana kasnije u Slovačkoj.

Karte za utakmicu u Beogradu počinju da se prodaju u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: