Lendis ponovo niže optužbe

Bivši američki biciklista Flojd Lendis ponovo je izjavio da je video sunarodnika Lensa Armstronga kako koristi doping.

Izvor: JT

Subota, 24.07.2010.

19:27

Default images

Lendis je u prvom intervjuu posle priznanja da je koristio doping tokom cele karijere rekao da je njegov bivši timski kolega koristio transfuziju sopstvene krvi.

“Umesto da ulazim u detalje o svakom putu kada sam tome prisustvovao reći ću da sam video Lensa Armstronga da koristi doping”, rekao je Lendis, koji je pobedio na trci “Tur d’Frans”, ali mu je titula kasnije oduzeta upravo zbog dopinga.

Upitan da li je video Armstronga kako koristi transfuziju krvi Lendis je odgovorio sa ‘da’, kao i na pitanje da li je sunarodnika video kako to radi više od jednog puta.

Armstrong, sedmostruki pobednik “Tura”, je uvek negirao optužbe vezane za doping, a uz to nijedan njegov test nije bio pozitivan. Njegov advokat Tim Herman je posle novih optužbi od strane Lendisa istakao da su njegove reči neosnovane i da je njegov klijent tokom karijere bio podvrgnut preko 300 doping testova.

Lendis je profesionalni lažov i kao što je i rekao, kada probate mleko i osetite da je prokislo, uzmete jedan gutljaj i nije vam potrebno da pijete ostatak kada znate da je kiselo”, rekao je Herman.

Iako nikada nije bio pozitivan na doping Armstrong je tokom većeg dela karijera meta optužbi. Ali, to milione njegovih navijača nije sprečilo da iskažu divljenje prema njemu posle uspešne borbe sa rakom, a potom i dominacije na “Turu” od 1999. do 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: