Odbojkaši zadovoljni uprkos porazu

Selektor odbojkaška Srbije Igor Kolaković bio je zadovoljan igrom svog tima u porazu protiv Brazila na završnom turniru Svetske lige u argentinskoj Kordobi.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

11:06

Default images

"Bila je teška utakmica. Imali smo svoje šanse, ali smo suviše grešili u taj-brejku na servisu. Ušli smo malo suviše stegnuto u meč, imali smo previše poštovanja prema Brazilu. Igrali smo sa mnogo srca. Bilo je grešaka, ali i sjajnih poena i pokazali smo da nismo slučajno došli na završni turnir", rekao je Kolaković.

Brazil je u noći između četvrtka i petka pobedio sa 3:2 posle dva sata igre. Srbija je vodila sa 1:0 i 2:1. "Karioke" su ovim trijumfom obezbedile plasman u polufinale. Srbija u sledećem meču igra protiv domaćina Argentine i obe ekipe moraju da pobede ako žele polufinale.

"Šteta što nismo pobedili Brazil, ali ne smemo da žalimo. Moramo što pre da se okrenemo polufinalu. Biće sutra težak meč protiv Argentine, a njihov adut je publika", rekao je Kolaković.

Bloker Marko Podraščanin bio je uzbuđen posle meča i ocenio je da njegov tim treba da bude zadovoljan uprkos porazu.

"Uh... Po rezultatu i igri treba da budemo zadovoljni. Izgubiti u taj-brejku protiv Brazila i voditi protiv jedne takve ekipe...Slobodno možemo reći da smo držali utakmicu u svojim rukama, ali uvek protiv njih, bukvalno uvek se to desi. Nije da se uplašimo, samo oni počnu da igraju bolje i serviraju bolje i mi izgubimo", rekao je on.

Najiskusniji igrač Srbije Bojan Janić rekao je da je tim uživao u svakom setu.

"Na terenu je bilo lepo, uživali smo u svakom setu. Igrali smo dosta hrabro, a falilo nam je malo sreće. Mnogo smo grešili kod servisa u taj-brejku, jer smo hteli time da završimo. Protiv Brazila mora malo da se rizikuje, ne može se dobiti laganim servisom", rekao je Janić.

Primač "orlova" bio je zadovoljan, uprkos porazu.

"Ovo je fantastično za nas, ovo je model kome treba da težimo. Mi planiramo da u Kordobi igramo još tri meča. Ako sutra budemo igrali na ovom nivou, pobedićemo", kazao je Janić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: