Gojko Kačar prešao u HSV

Srpski reprezentativac i doskorašnji fudbaler berlinske Herte, Gojko Kačar (23), potpisao je petogodišnji ugovor sa HSV-om.

Izvor: AK

Petak, 23.07.2010.

10:40

Default images

Tačna visina transfera se ne navodi, ali se pretpostavlja da iznosi oko 4.5 miliona evra.

"Srećan sam što je sve brzo završeno. HSV je sjajan klub sa velikom istorijom sa kojim želim da postignem velike stvari. Mislim da u Hamburgu mogu da napredujem i doprinesem klubu takođe. Zbog toga sam ovde, želim dugo da ostanem", istakao je Kačar na predstavljanju.

"Gojko je odličan igrač velikog potencijala i sjajnog karaktera. Sa njim imamo još jednog igrača na poziciji zadnjeg veznog, a uz to je veoma fleksibilan. Pojačaće naš tim u svakom slučaju", istakao je sportski direktor HSV-a Bastijan Rajnhart.

Kačar će i u HSV-u nositi dres sa brojem 44.

"Četiri je moj srećan broj. S obzirom da je zauzet izabrao sam 44. Dupla sreća za mene i za HSV", rekao je srpski reprezentativac.

Kačar je Nemačku došao januara 2008. godine iz novosadske Vojvodine i na 64 nastupa za HErtu postigao je ukupno deset golova. Za selekciju Srbije odigrao je do sada 18 utakmica.

Herta je prošlu sezonu u Bundesligi završila na 18. poziciji tako da će se predstojeće takmičiti u Cvajti. Trener berlinske ekipe Markus Babel naglasio je da je Gojko Kačar među fudbalerima na koje ozbiljno računa, ali je klub bio prinuđen da prihvati ponudu Hamburgera.

Hamburger je prethodno doveo defanzivca Šalkea, Hajka Vestermana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: