Startovao CEV Čelindžer u NS

CEV Čelindžer, jedan od najprestižnijih turnira Evropske odbojkaške konfederacije u odbojci na pesku za seniore, počeo je u sredu u Novom Sadu.

Izvor: LB

Četvrtak, 22.07.2010.

19:39

Default images

Novi Sad će do nedelje 25. jula, biti domaćin najboljim bičvolej igračima Evrope, koji će se se na peščanim terenima na Štrandu boriti za titulu i bodove za rang liste Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Šest domaćih timova se u sredu nadmetalo za prolazak u kvafikacije kroz državnu kvotu. U kvalifikacije su se na kraju plasirali plasirali timovi Antonić - Galetin i Ivanković -Mladenović. Oba meča dvojca Ivanković - Mladenović su bila veoma neizvesna i igrana u tri seta, što dovoljno govori o jakoj konkurenciji na ovogodišnjem turniru.

U kvalifikacionim mečevima, 24 tima će se takmičiti za preostalih 8 pozicija koje obezbeđuju učešće u glavnom turniru. Ukupno 16 mečeva igraće se na dva terena, tokom celog dana.

Za titulu i vredne novčane nagrade, nadmeće se čak 57 ekipa iz 25 zemalja - Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Danske, Finske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Letonije, Holandije, Norveške, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Švajcarske, Slovačke, Švedske, Turske i Ukrajine. Njih 16 je, na osnovu bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije, već obezbedilo prolaz u glavni turnir, među kojima i srpski timovi Basta – Nikolić i Tešić – Mutapčija.

Glavni turnir počinje u petak i završava se u nedelju popodne polufinalnim i finalnim mečevima, proglašenjem pobednika i svečanom dodelom pehara i nagrada.

Ulaz na tribine je slobodan za tokom celog turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: