Šleku etapa, Kontador čuva vrh

Biciklista Sakso Banka Endi Šlek pobednik je 17. etape 93. izdanja trke “Tur d’Frans”, koja je vožena od Poa do Kol du Turmalea u dužini od 174 kilometra.

Izvor: JT

Četvrtak, 22.07.2010.

17:39

Default images

Odmah iza Šleka kroz cilj je prošao branilac titule Alberto Kontador, koji je tako uspeo da zadrži žutu majicu i prednost od osam sekundi.

Kontador se tako primakao na korak od trećeg trijumfa na “Turu” pošto su do kraja trke ostale tri etape, od kojih jedino subotnji hronometar može nešto da promeni, ali je Španac znatno bolji u toj disciplini od Šleka.

Etapa do Turmalea, u Pirinejima, bila je ujedno i poslednja planinska na ovogodišnjem “Turu”, a kada su je prošle godine uveli u rutu trke organizatori su sigurno očekivali da trka tamo bude i odlučena. Iako se očekuje da će u subotu Kontador samo povećati svoju prednost u odnosu na Šleka, još uvek nije gotovo. Iako je svoju šansu da smanji zaostatak, a možda i pretekne velikog rivala na etapi na kojoj je i trijumfovao Šlek ima šanse u subotu, ali se one svode na minimum.

Dvojica trenutno najboljih biciklista na svetu su se od grupe odvojila pred poslednjih deset kilometara, dok je mladi Luksemburžanin zauzimao virtuelno vođstvo na etapi gotovo sve vreme, ali nikako nije uspevao da se odvoji od Kontadora. Španac je na četiri kilometra do cilja napao, ali se Šlek nije predavao i vubrzo se vratio na čelo, gde se i zadržao do kraja etape.
Beta
Etapu od Poa do Turmalea obeležilo je veoma loše vreme, kiša i gusta magla, koja je unela dodatnu nervozu među vozače, među kojima sigurno nisu bili Kontador i Šlek. Iza njih dvojice, sa jednim minutom i 18 sekundi zaostatka kroz cilj je prošao Hoakin Rodriges iz Kaćuša, dok je biciklista Garmina Rajder Hesjedal imao za devet sekundi slabije prolazno vreme.

I dok su Kontador i Šlek samo učvrstili svoje pozicije, olimpijski šampion Samjuel Sančes iz Euskaltel-Euskadija je pao u prvom delu etape, ali je uspeo da zadrži treće mesto u generalnom plasmanu i ujedno poveća svoju prednost u odnosu na vozača Rabobanka Denisa Menjšova.

Sanćes je na kraju bio peti, ispred Menjšova, a sledili sui h još jedan biciklista Rabobanka Robert Gesnik, Kristofer Horner iz tima RadioŠek, vozač Omega-Farma Lotoa Jirgen Van Den Bruk i Roman Krojcinger iz Likvigasa.

U petak se vozi etapa u dužini od 198 kilometara, od Salije de Berna do Bordoa.

Rezultati 17. etape 93. “Tura”:
1. Endi Šlek (Luksemburg) Sakso Bank 5:03:29
2. Alberto Kontador (Španija) Astana isto vreme
3. Hoakin Rodriges (Španija) Kaćuša + 1:18
4. Rajder Hesjedal (Kanada) Garmin + 1:27
5. Samjuel Sančes (Španija) Euskaltel-Euskadi + 1:32
6. Denis Menjšov (Rusija) Rabobank + 1:40
7. Robert Gesink (Holandija) Rabobank + 1:40
8. Kristofer Horner (SAD) RadioŠek + 1:45
9. Jirgen Van Den Bruk (Belgija) Omega-Farma Loto + 1:48
10. Roman Krojcinger (Češka) Likvigas + 2:14

Generalni plasman:
1. Alberto Kontador (Španija) Astana 83:32:39
2. Endi Šlek (Luksemburg) Sakso Bank + 0:08
3. Samjuel Sančes (Španija) Euskaltel-Euskadi + 3:32
4. Denis Menjšov (Rusija) Rabobank + 3:53
5. Jirgen Van Den Bruk (Belgija) Omega-Farma Loto + 5:27
6. Robert Gesink (Holandija) Rabobank + 6:41

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: