CEV suspendovao Hrvatsku

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) suspendovala je Hrvatski odbojkaški savez zbog finansijskih dugovanja.

Izvor: B92, sportal.hr

Četvrtak, 22.07.2010.

12:50

Default images

HOS, koji je u stečaju, na račun CEV uplatio je samo 18.000 evra, od ukupno 60.000 koliko duguje, pa je suspenzija usledila posle nekoliko upozoravajućih pisama.

Suspenzija znači da sve hrvatske selekcije i klubovi ne mogu da igraju u Evropi dok se dug ne izmiri. Ukoliko HOS ne reši problem, prva će „nastradati“ ženska odbojkaška selekcija koju očekuje drugi krug kvalifikacija za EP.

Odmah zatim, sledeće "žrtve" će biti hrvatski klubovi koji bi od septembra trebalo da počnu takmičenje u evropskim kupovima.

HOS ipak poručuje da odluku o suspenziji nije dobio i da može da je donese samo skupština CEV, koja će prvu skupštinu održati tek u septembru, u Ljubljani. Takođe, HOS tvrdi da dug iznosi samo 20.000 evra i da je to kazna zbog odustajanja odbojkaša Zagreba i odbojkašica Azene od takmičenja u evropskim kupovima. Pošto ti klubovi nisu platili kazne HOS-u, tako ni HOS taj novac ne može da prosledi CEV-u.

Dejan Laninović, član upravnog odbora MOK Zagreb, tvrdi da je njegov klub izmirio dugovanja prema HOS-u.

Nije istina da nismo platili. Platili smo prvu ratu od 20.000 kuna, a zatim nam je stečajna upravnica s računa skinula još 60.000 kuna. Dakle, mi smo svoj dug platili, a gde je taj novac završio, ne znam. Samo znam da je dogovor s njom bio drugačiji. Ovako nam je uzela novac koji je bio namenjen za plate trenera i igrača“, rekao je Laninović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: