Kol uzeo Jovanovićevu 'desetku'

Engleski fudbaler Džo Kol prošao je lekarske preglede u Liverpulu i naredne četiri godine igraće za taj premijerligaški klub.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

14:45

Default images

Kol (28) će nositi dres sa brojem 10, a u Liverpul je došao iz Čelsija kao slobodan igrač.

Englez je tako preuzeo broj na dresu koji je ranije 'obećan' Milanu Jovanoviću. Kol je prvo pojačanje novog trenera Roja Hodžsona, koji je 1. jula na klupi "crvenih" zamenio Rafaela Benitesa.

Engleski reprezentativac će u timu zameniti fudbalera sredine terena Jusija Benajuna, koji je pre dve nedelje prešao u Čelsi.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard rekao je, povodom dolaska Kola, da će ostati u Liverpulu, a trener Hodžson istakao je da želi dodatno da pojača tim.

"Imamo mnogo posla, potrebni su nam još neki igrači. Svi u klubu moramo mnogo da se potrudimo kako bi navijači videli drugačiji tim na terenu. Tada možemo da se nadamo da će nam pružiti podršku kakva je bila u prošlosti", rekao je Hodžson.

Liverpul nije osvojio šampionsku titulu u Engleskoj od 1990. godine, što je iskoristio Mančester junajted i izjednačio se sa klubom sa Enfilda na 18 osvojenih titula.

Liverpul je 2009. godine takmičenje u Premijer ligi završio na drugom mestu, ali je prošle sezone bio sedmi, što je najgori plasman kluba od 1999. godine.

"Prošla sezona je bila razočaravajuća u svakom smislu, što je dovelo do odlaska trenera Benitesa. To ne može da se poništi dovodjenjem pojedinih igrača i nikada ne bih želeo da obmanem navijače govoreći da je u klubu sve ružičasto dolaskom Džoa Kola", rekao je Hodžson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: