Ivković zadovoljan pripremama

Muška seniorska reprezentacija Srbije do 24. jula nalazi se u Folgariji gde realizuje bazični deo priprema za SP u Turskoj.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

14:31

Default images

Naši najbolji košarkaši već treću godinu za redom ovu, veoma važnu, fazu pripremnog perioda provode u italijanskom mestu blizu Verone, koje im pruža maksimalne uslove za rad.

"Veoma smo zadovoljni svime što nam je na raspolaganju u Folgariji, a najvažnije je da nam ova lokacija omogućava idealne uslove za rad", kaže selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

Ivković je veoma zadovoljan onim što je urađeno u prvih devet dana boravka u Italiji: "Imali smo i sreće sa vremenom, koje je bilo izuzetno povoljno, pa smo sve treninge koji su planirani da se odrade na otvorenom, realizovali u potpunosti. U utorak smo završili treći mikrociklus od ukupno četiri. Danas je planiran samo popodnevni trening, dok ćemo prepodne, kao i na završetku svakog mikrociklusa imati sastanak i kraću analizu onoga što je urađeno", kaže Ivković.

Selektor Srbije ističe da je glavna karakteristika dosadašnjeg toka priprema izuzetno dobar odnos igrača prema radu: "Kao i svaki put kada sam radio sa reprezentacijom, svi igrači koji se nalaze na pripremama pokazuju izuzetnu radnu disciplinu i maksimalnu posvećenost treninzima. To je veoma dobar pokazatelj i pravi put da postignemo ono što je za ovu mladu ekipu osnovni predusloiv za dobar rezultat – da budemo najsppremniji tim na takmičenju."

Dobra okolnost je i to što nije bilo ozbiljnijih povreda: "Jedino je Boban Marjanović prvih dana boravka u Folgariji imao problem sa leđima. Ali, zahvaljujući doktoru Radovanoviću i fizioterapeutima, brzo se oporavio i pridružio treninzima", kaže Ivković.

Od prošlog petka, reprezentaciji Srbije u Italiji priključio se i kapiten Nenad Krstić, koji je dobio saglasnost njegovog kluba Oklahome da bude sa ekipom: "Krstić radi po minimalnom individualnom programu, jer poštujemo sve što je predviđeno sporazumom FIBA i NBA koji definiše vreme i intenzitet priprema NBA igrača. Veoma je dobro što je on sa ekipom i činimo sve da bude što spremniji za Šampionat u Turskoj."

"Verujem da ćemo do kraja boravka u Folgariji stopostotno uspeti da realizujemo plan priprema i da ćemo biti tim koji će na Svetskom prvenstvu biti izuzetno dobro pripremljen. Zahvaljujući izuzetnoj angažovanosti igrača, atmosfera u timu je jako dobra. Moramo da budemo u punoj formi već na startu takmičenja, jer nam je prva utakmica sa Angolom izuzetno važna. Ona je za nas, praktično, kvalifikacioni meč za drugi krug takmičenja", zaključio je selektor Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: