Davitelju 27 mečeva suspenzije

Čileanski sud za arbitražu u fudbalu kaznio je sa 27 utakmica neigranja člana drugoligaškog Rendžersa, Paragvajca Hosea Pedrosa.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

13:13

Default images

Pedroso je kažnjen zbog fizičkog napada na sudiju prošlog vikenda tokom utakmice protiv Deportesa.

Sudija Marselo Miranda je Pedrosu pokazao crveni karton zbog grube igre, da bi fudbaler potom prišao s ledja arbitru i počeo da ga davi. Miranda je nakon nekoliko sekundi uspeo da se otrgne igraču koga je obezbedjenje izvelo sa terena.

Odbrambeni fudbaler Rendžersa je prisustvovao sudjenju, posle kojeg je najavio da će napustiti čileanski klub i vratiti se u svoju zemlju.

Predsednik Disciplinske komisije Profesionalnog fudbalskog udruženja Čilea, Anhel Boto, precizirao je da je Pedroso "obavezan da se povinuje suspenziji", bez obzira na to da li će karijeru nastaviti u Čileu, ili nekoj drugoj zemlji.

Prema normama Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA), nacionalna federacija je dužna da o sankcijama obavesti svetsku "kuću fudbala", kako bi kazna mogla da se primeni i van granica Čilea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: