Stević izbačen sa trke u Kini

Srpski biciklista Ivan Stević izbačen je sa „Trke oko jezera Ćinghui” u Kini zbog načina na koji je proslavio etapnu pobedu u utorak.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2010.

12:39

Default images

Član ekipe Partizan Srbija je po prolasku kroz cilj podigao ruku i ispruženio srednji prst, a po njegovim rečima taj gest je bio upućen lošoj sreći koja je pratila ekipu.

Pored toga što je isključen sa trke Steviću je oduzeta i pobeda, a uz to je kažnjen i novčano sa 1.000 švajcarskih franaka i oduzimanjem nagrade za trijumf.

Ne znam zašto je to uradio. Ponekad ne znate šta se događa u mislima drugih ljudi. Svuda u svetu morate da pokažete poštovanje. Taj gest je bio uoućen nekome, ali mene to ne zanima jer tako ne može”, rekao je glavni komesar trke Žan Fransoa Kamoan.

Stević je zbog svog ponašanja kasnije uputio izvinjenje.

Zaista želim da se izvinim, ne samo kineskom narodu, već i svim vozačima. To je bio trenutak u kojem su me emocije savladale. To nisam uradio zbog trke, ljudi oko mene ili vozača, jer nisam tako razmišljao. Emotivan san i tako i vozim. Pogrešio sam i sada to shvatam”, rekao je Stević.

Posle Stevićeve eliminacije pobeda je otišla u ruke ukrajinskog vozača Jurija Metlušenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: