Riberi i Benzema u pritvoru

Fudbalerima Franku Riberiju i Karimu Benzemu određen je 48-časovni pritvor zbog sumnje da su koristili usluge maloletne prostitutke.

Izvor: NK

Utorak, 20.07.2010.

15:27

Default images

Iz istog razloga, u pritvoru se nalaze i Riberijev zet, kao i Benzemin agent, a u roku od 48 sati istražni sudija će odlučiti da li će protiv njih biti podignute optužnice.

Istraga protiv dvojice fudbaleta pokrenuta je u aprilu, ali je tada odlučeno da se čitav postupak odloži do završetaka Svetskog prvenstva.

Benzema i Riberi su u utorak dali iskaze policiji, ali detalji saslušanja nisu saopšteni.

Afera je izbila kada je maloletna Zahira Dehar izjavila za medije da je imala seksualne odnose sa fudbalerima, pri čemu je tvrdila da se nikada nije bavila prostitucijom. Prema njenim rečima, Riberi je prošle godine tri puta vodio u Minhen, gde su odsedali u jedom hotelu i svaki put joj je davao novac.

Prema francuskom zakonu, plaćenje seksa sa maloletnim osobama kažnjava se sa tri godne zatvora i novčano sa 45.000 evra.

Riberijeva pravna zastupnica Sofi Botai izjavila je posle saslušanja u policijskom pritvoru da njen klijent ne može da bude proglašen krivim, jer "devojka ne izgleda kao maloletnica, a nije rekla da nema 18 godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: