Dobar debi Žigića za Birmingem

Srpski reprezentativac Nikola Žigić debitovao je Birmingem Siti asistencijom kojom je njegov novi klub savladao selekciju Hong Konga na gostovanju sa 3:2.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 20.07.2010.

12:19

Default images

Menadžer Birmingema Aleks MekLiš bio je posle meča zadovoljan nastupima dvojice debitanata, Bena Fostera na golu i Žigića u napadu.

Foster je branio prvih 45 minuta kada je primio dva gola, dok je Žigić u igru ušao polovinom drugog poluvremena, a u 89. minutu namestio je gol svom saigraču u napadu Gariju O’Konoru.

Strelci za Birmingem bili su Skot Dan, Kreg Gardner i Gari O’Konor. Odlučujući pogodak viđen je u 89. minutu kada je Parnabi poslao centarfor u kazneni prostor, gde je Žigić sa desne strane sjajno spustio loptu O’Konoru koji je sa devet metara savladao golmana domaće ekipe za konačnih 3:2.

Žigić je ušao u igru i pokazao da može da bude veoma bitan igrač za nas naredne sezone. Imao je nekoliko lepih poteza i puno nam je značilo njegovo prisustvo u kaznenom prostoru. Foster je primio dva gola, neće biti srećan zbog toga, ali mislim da igrači ispred njega nisu dovoljno dobro reagovali u tim situacijama“, rekao je MekLiš.

MekLiš je nastavio sa pohvalama za srpskog reprezentativca.

Bila je dobra stvar što smo ga uveli u igru kasnije, kada je u ekipi Hong Konga napravljeno više izemna. On nije na istom nivou kao igrači koji su počeli utakmicu. On je veoma, veoma visok, ali ima dobar prijem i ponekad, on čak i neku ne tako dobru loptu ume da pretvori u nešto korisno. Može da nas održavam u igri dokle god imamo igrače da rade oko njega. Dobro je asistirao Gariju O’Konoru i pomogao nam je da preokrenemo utakmicu u našu korist. Mislim da će dobro igrati u Premijer Ligi“, zaključio je MekLiš.

Naredni meč ekipa Birmingema igra sa Guoanom u Pekingu, a poslednji duel u Kini ekipa Nikole Žigića ima u Šenjangu protiv Liaoning Hongjuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: