Dostanić: "Na dobrom smo putu"

Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić rekao je da je zadovoljan kako njegov tim deluje 11 dana pred start sezone.

Izvor: B92

Nedelja, 18.07.2010.

19:08

Default images

Zvezda je u subotu, u do sada najozboljnojoj proveri, odigrala nerešeno 2:2 sa turskim šampionom Bursom.

“Još uvek stojim pri tome, da se igrači osećaju „težim“ nego što bi trebalo, obzirom da smo i dalje u fazi priprema. I pored jakih treninga, sigurno da mogu biti zadovoljan njihovim pristupom utakmicama. Sada imamo tri-četiri iskusna lidera, koje ostali odlično prate i funkcionišu kao tim."

"Protiv Burse smo pokazali da smo na dobrom putu, ali i da ima još dosta prostora za napredak. Zaslužili smo barem remi i mogu da čestitam igračima na prikazanom”, istakao je Ratko Dostanić.

Protiv Burse je priliku dobio veliki broj igrača, među kojima je bila i nekolicina, koja je samo par sati ranije igrala sa Veržejom.

“Svih 30 igrača koji su ovde na pripremama dokazuju da izuzetno dobro rade. Svi dobijaju priliku i svako od njih može da pokaže koliko vredi. Pristup protiv Burse je sigurno nešto što treba da nas krasi i ako nastavimo ovako, imamo lepu budućnost”, poručio je Dostanić.



Turski šampion Bursa, samo je jedan u nizu od teških protivnika na ovim pripremama. Sledeći je nemački Hanover, koji će biti poslednja provera pred start sezone 29. jula.

“Sami smo hteli što jače utakmice u ovom pripremnom periodu. Bursa je veoma jak protivnik i zbog toga igra mojih fudbalera dobija na još većem značaju”, jasan je šef struke.

Ratko Dostanić ima razloga za zadovoljstvo i posle pobede nad Veržejom po veoma vrućem vremenu.

“Posle poraza od Engleza, najvažnije da su igrači pokazali karakter. Sigurno da protivnik nije bio u istom rangu, ali što je najvažnije vidna je bila ozbiljnost, koja je dala rezultata”, zaključio je Ratko Dostanić.

Koroman: "Opravdali smo očekivanja"

Ognjen Koroman je posle Irana, odigrao i drugu utakmicu po povratku u Zvezdu i postigao prvi pogodak već u drugom minutu meča.

“Imajući u vidu da smo u još uvek fazi priprema, mogu da kažem da smo odigrali dosta dobro. Evidentno je da su nam noge još uvek „teške“, pogotovo meni, obzirom da mi je ovo tek druga utakmica na pripremama. Imamo još skoro dve nedelje do starta sezone, do kada ćemo sigurno biti još bolji”, jasan je Ognjen Koroman.

Zvezdina „devetka“ u svojim nogama ima dosta jakih utakmica, kakav je sigurno bio i meč sa Bursom.

“Bursa je prvak Turske i učesnik Lige šampiona, što dovoljno govori o njima. Nema sumnje da je u ovom trenutku odmeravanje snage sa njima dobro došlo. Mislim da smo na pravi način nosili Zvezdin grb i da smo opravdali očekivanja. Na ovim pripremama imamo jako teške provere, kakva je će biti i ona u sredu protiv Hanovera. Daćemo sve od sebe da i protiv Nemaca pokažemo još bolju partiju i pobedimo”, zaključio je Koroman. 



Zvezda prvu utakmicu u novoj sezoni igra 29. jula na svom terenu protiv slovačkog Slovana, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: