Teniserima 800.000 za trijumf u DK

Ukoliko teniska reprezentacija Srbije u decembru osvoji Dejvis kup, igrači će međusobom podeliti 70 odsto nagrade koju daje Svetska teniska federacija (ITF).

LBIzvor: Večernje novosti Srbija
Podeli

ITF će osvajača Salatare nagraditi sa 1.150.000 dolara. Tu sumu dobija matični savez, koji će taj novac potom proslediti igračima, po važećim pravilnicima.

Konkretno, srpskim reprezentativcima, ako dođu do trona, pripašće čak 800.000 dolara, što je 70 odsto od ukupnog iznosa koji daje Međunarodna teniska federacija.

TSS je jedan od malobrojnih saveza koji se odlučio da igračima pripadne gotovo ceo finansijski kolač, ali, nezvanično, to je bio ustupak za odricanje igranja pod ugovorima. Đoković, Troicki, Tipsarević i Zimonjić, svesni teške ekonomske situacije u zemlji, pristali su da igraju besplatno Dejvis kup mečeve, a Savez bi im se odužio takvom podelom novčane nagrade.

Takođe, neće svako od igrača dobiti isti deo novca. Što se tiče selektora Bogdana Obradovića, njegov finansijski deo dolazi od preostalih 30 odsto koji odlaze Teniskom savezu Srbije.

strana 1 od 4 idi na stranu