Udovičić: Protiv Kine da se uigramo

Vaterpolisti Srbije pobedili su Australiju 8:6 i osvojili prvo mesto u grupi B, pa će u četvrtfinalu igrati sa selekcijom Kine.

Izvor: AK

Četvrtak, 15.07.2010.

22:28

Default images

Selektor Dejan Udovičić istakao je da će protiv Kine odmoriti igrače sa većom minutažom i pokušati da još bolje uigra tim.

"Meč sa Kinom moramo da iskoristimo da raspodelimo minutažu i da dođemo do ritma u akcijama sa igračem više. Dobor smo se kretali protiv Australij ali je falio završni pas. Još nismo fizički spremni, dok smo imali snage parirali smo australijskim plivačima".

Dejan Stanojević zadovoljan je pobedom protiv tima koji je fizički maksimalno spreman.

"Očekivali smo više nego tešku utakmicu protiv reprezentacije koja je najspremnija što se plivanja tiče. Ovo im je udarno takmičenje, jer kroz svetsku ligu žele da obezbede plasman za Svetsko prvensto. Ono što je jako bitno je da smo nakon prve četvrtine uhvatili ritam i postavili stvari onako kako treba. Dobro je da smo imali veliki broj kontra napada i čiste situacije na dva metra. Nismo ni misli da će biti drugačije, znali smo i pre utakmice šta nas čeka. Osvojeno prva mesto u grupi je nešto čemu smo se nadali i težili. Pored reprezentacija SAD i Crne Gore, smatram da je i reprezentacija Hrvatske konkurent za jednu od medalja. Nama je prioritet da idemo iz utakmice u utakmicu, korak po korak, ne bitno ko nam je protivnik".

Gojko Pjetlović najavlju je ozbiljan pristup i protiv Kine.

"Mi se pre svega spremamo za Evropsko prvenstvo i drago mi je da smo kroz ove mečeve namestili neke stvari u igri. Australija je kao i uvek nezgodna. Čestitam našim momcima koji su igrali, kao i trenerima, a mogu da kažem da ekipa Australije napreduje iz godine u godinu. Ulazak u eliminacionu fazu zahteva određeni nivo ozbiljnositi, Kina nije ozbiljan protivnik, ali ulazimo veoma ozbiljno u igru".

Marko Avramović očekuje još bolju formu u nastavku takmičenja, a posebno za EP u Zagrebu.

"Prvi cilj smo ostvarili, a to je da budemo prvi u grupi. Ovo nam olakšava plasman na svetsko prvenstvo koje se igra sledeće godine u Šangaju. Izvukli smo maksimum, ali može to još bolje. Ovo nije nivo kakav će biti u Zagrebu jer je ovo usputna stanica za sve što nas u toku leta čeka. Nakon završene prve faze smatram da su favoriti za medalju i reprezentacije Crne Gore i Amerike jer su danas ostavile jako dobar utisak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: