Semenja se vratila na stazu pobedom

Južnoafrička atletičarka Kaster Semenja trijumfalno se vratila na stazu, pošto je pobedila na mitingu u finskom Lapenrantau.

Izvor: LB

Četvrtak, 15.07.2010.

22:00

Default images

Semenja, koja se u prethodnom periodu nije takmičila zbog provere pola, pretrčala je 800 metara za 2:04,22 minuta.

Taj rezultat je mnogo slabiji od onog kojim je 2009. godine u Berlinu osvojila titulu svetske prvakinje – 1:55,45 minuta. Međutim, Semenja je posle trke u Finskoj, ipak, bila zadovoljna.

"Nije lako pretrčati 800 metara za 2:04,22 minuta, posebno posle onoga što se meni desilo. Bila sam malo nervozna, pošto se dugo nisam takmičila. Ovo je sada novi početak za mene", izjavila je 19-godišnja atletičarka.

Svetska atletska federacija (IAAF) je proveru pola tada 18-godišnje Kaster Semenje naložila još pre završetka Svetskog prvenstva u Berlinu. Razlog je bio ogroman napredak Semenje, kojoj je kasnije dozvoljeno da nastavi da se takmiči u konkurenciji žena.

Potez čelnika svetske atletika izazvao je veliki bes u Južnoj Africi gde je Semenja po osvajanju zlatne medalje u Berlinu dočekana kao junakinja. Međutim, sama atletičarka nijednog trenutka nije kritikovala IAAF.

"Možda je za mene bilo i dobro da odmorim malo posle ličnog rekorda. Još sam mlada, mišići se još razvijaju. Sigurna sam da mogu da trčim još brže nego u Berlinu", istakla je aktuelna svetska prvaninja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: