Anri se oprostio od reprezentacije

Francuski fudbaler Tijeri Anri oprostio se od reprezentacije Fransucke sa kojom je osvajao svetsko (1998) i evropsko prvenstvo (2000).

Izvor: AK

Četvrtak, 15.07.2010.

17:23

Default images

Anri je ovo objavio po dolasku u Njujork, gde je predstavljen u svom novom klubu, njujorškim Red Bulsima.

"Neću raditi što i Dejvid Bekam i putovati između SAD i Evrope. Ovo je kraj za mene u reprezentaciji", rekao je 32-godišnji napadač.

Beta
Zanimljivo je da je Anri za Francsku debitovao 1997. u prijateljskoj utakmici protiv Južne Afrike, selekcije protiv koje je nedavno na Mundijalu odigrao i svoju poslednju utakmicu u dresu "trikolora".

"To je bila moja poslednja utakmica. Ironično, ali prvu utakmicu za reprezentaciju tako]e sam igrao protiv Južne Afrike", naveo je on.

Anri je priznao da je odluku doneo pre početka Mundijala u Južnoj Africi.

"Nisam to mogao da saopštim pred turnir, jer se takve stvari, jednostavno, ne govore uoči velikih takmičenja kao što je Mundijal", zaključio je Anri koji je za Francusku nastupio na 123 utakmice i postigao 51 gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: