Nove medalje za srpski badminton

Mladi srpski igrači badmintona osvojili su tri bronzane medalje na Prvenstvu Balkana za igrače do 15 godina, održanom u Turskoj.

Izvor: ÈŽ

Četvrtak, 15.07.2010.

16:17

Default images

Reprezentaciju Srbije su predstavljali Nataša Pavlović, Nevena Milanović, Jovan Babajić, Dragoslav Petrović i trener Dragan Antić.

U ekipnom takmičenju naša reprezentacija, ubedljivim pobedama nad Makedonijom (5:0) i Grčkom (4:1) i porazima od Turske (0:5) i Bugarske (2:3), osvojila je treće mesto. Turska je odbranila titulu prvaka Balkana, dok je Bugarska postala vicešampion.

U individualnim konkurencijama naši reprezentativci su uspeli da osvoje još dve bronzane medalje. U konkurenciji devojaka pojedinačno, naša najuspešnija juniorka Nataša Pavlović je pobedama protiv najbolje grkinje i turkinje ponovila uspeh sa Balkanijade za igrače do 13 godina. Najprijatnije iznenađenje pripredile su Nataša Pavlović i Nevena Milanović, koje su u konkurenciji ženskih parova stigle do pobedničkog postolja.

Na turniru je učestvovalo šest timova iz pet balkanskih zemalja: Bugarske, Grčke, Makedonije, Turske A, Turske B i Srbije. Ukupno je učestvovalo preko 60 igrača i članova stručnih štabova.

Ekipno takmičenje se odvijalo u grupi u okviru koje su sve reprezentacije odigrale međusobne mečeve (pet mečeva: muški, ženski singl, muški, ženski i mešoviti parovi), po sistemu svako sa svakim, posle čega su prema plasmanu proglašene najuspešnije reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: