Andrej Kirilenko ne igra na SP

Kapiten reprezentacije Rusije Andrej Kirilenko odlučio je da otkaže učešće na prestojećem SP, posle konsultacije sa vlasnicima Jute Džez, za koji nastupa.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2010.

15:56

Default images

"Pre par dana razgovarao sam sa čelnicima mog kluba i zaključeno je da ne bi trebalo da igram na svetskom prvenstvu. To je, istina, bila preporuka, a ne naređenje, tako da je konačna odluka moja", rekao je Kirilenko za ruski Sport ekspres.

Kirilenko je dodao da mu je potrebno vreme da se potpuno oporavi od nekoliko manjih povreda, kako bi potpuno spreman dočekao početak sezone u NBA ligi.

Kirilenko je bio proglašen za najboljeg igrača prvenstva Evrope 2007. godine, kada je Rusija priredila iznenađenje pobedivši u finalu Španiju, a njegovo odsustvo u velikoj meri će umanjiti šanse "zborne komande" da se na prvenstvu sveta u Turskoj bori za medalju.

Na svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 28. avgusta do 12. septembra, Rusija će igrati u grupi C sa Kinom, Obalom Slonovače, Grčkom, Portorikom i Turskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: