Terzić odredio spisak za Bugarsku

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić odredio je sastav tima za mečeve Evropske lige sa Bugarskom.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 15.07.2010.

15:33

Default images

Srbija će 17. i 18. jula u Gabrovu odigrati utakmice šestog vikenda A grupe Evropske lige sa selekcijom Bugarske.

Terzić je na konferenciji za novinare istakao važnost predstojećih mečeva, pošto će to biti poslednje dve provere srpske selekcije pred završni turnir u Ankari.

"Ovo su poslednja dva meča pred završni turnir i trebalo bi da ih odigramo najbolje što možemo, kako bismo dostigli maksimalni formu za takmičenje u Ankari", naveo je Terzić na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu "M".

Prema njegovoj oceni, Bugarska je "veoma jaka ekipa i po sastavu ništa slabija od Srbije".

"Ukoliko sudimo prema individualnom kvalitetu naš protivnik je za respekt, ali ako budemo igrali kako smo zamislili blagi smo favoriti", zaključio je selektor najboljih srpskih odbojkašica.

Na spisku se nalaze:

Tehničarke: Maja Ognjenović i Bojana Živković.

Korektorke: Jovana Brakočević i Ana Bjelica.

Libera: Suzana Ćebić i Silvija Popović.

Blokerke: Nataša Krsmanović, Stefana Veljković i Milena Rašić.

Primačice: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Jovana Vesović i Jasna Majstorović.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je da će iz B grupe Evropske lige plasman na finalni turnir u Ankari izboriti najuspešnija reprezentacija na osnovu tabele tri selekcije - Španije, Izraela i Grčke.

Predstavnici CEV su odlučili da se ne računaju rezultati Turske, koja će biti domaćiin završnice Evropske lige. Dakle, preostale su da se odigraju utakmice šestog vikenda između Grčke i Izraela, a najuspešnija ekipa će biti učesnik završnog turnira.

Žreb za polufinale Evropske lige 2010. biće obavljen 19. jula u sedištu CEV u Luksmeburgu. U jednom šeširu će biti ekipe iz A grupe - Srbija i Bugarska, a u drugom selekcije iz grupe B - Turska i Španija, ili Izrael.

Finalni turnir Evropske lige u Ankari održava se 24. i 25. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: