Butorović: "Karadžić je krivac"

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović izjavio je za “Alo!” da je predsednik FSS Tomislav Karadžić isključivi krivac za neuspeh Srbije na Mundijalu u JAR.

Izvor: B92, Alo!
Podeli

Prvi čovek Novosađana smatra da su igrači na čelu sa selektorom Radomirom Antićem nisu imali adekvatnu podršku ljudi iz Saveza.

Butorović je izjavio da su igrači dali sve od sebe, dodavši kako je Karadžić pokušao da prebaci krivicu na Antića. Predsednik Vojvodine je napomenuo da se na primeru kazne FIFA Antiću, vidi da je Karadžić izgubio integritet.

Evidentno je bilo da su se igrači borili i dali sve od sebe, ali ih oni koji su išli tamo da se slikaju i poziraju, nisu podržali na pravi način. Gde su bili čelnici FSS-a? Ja ih nisam video u prvom redu kada je trebalo da podrže selektora Antića i igrače”, rekao je Butorović.

Butorović je izjavio da mu smeta što je Karadžić odmah posle eliminacije zapretio Antiću da će mu smanjiti platu.

Pa što si mu, majstore, dao toliki ugovor? Lako je prebaciti krivicu na drugoga, a šta je sa vašom odgovornošću, predsedniče? Ko je kriv za 5. mesto Vojvodine prošle sezone? Pa ja, naravno, jer sam ja doveo trenera. Tako je i sa Karadžićem. On je isključivi krivac za debakl na Mondijalu, a ne Radomir Antić”, smatra Butorović.

Butorović je dodao da je predsednik FSS izgubio integritet i u FIFA.

Sve se videlo na primeru one sramotne kazne od četiri utakmice za selektora Antića. Mi smo oštećeni na tom meču za čist penal i prolaz u drugi krug, a naš selektor je drakonski kažnjen. Isti sudija je oštetio i Englesku, ali se njima FIFA izvinila. A zašto se nije izvinila Srbiji? Pa zato što Karadžić nema takav integritet i niko ga u FIFA ne shvata ozbiljno”, veruje Butorović.

Predsednik Vojvodine istakao je da selektor Antić i dalje ima punu podršku njegovog kluba.

Ja prvi imam pravo da budem ljut na Antića, jer nije poveo najboljeg i najmlađeg srpskog golmana Željka Brkića na Svetsko prvenstvo, dok prvi strelac lige Dragan Mrđa nije odigrao ni minut, iako je bio u sjajnoj formi. Ipak, nemam nameru da napadam Antića, koji najbolje radi svoj posao i mi boljega od njega nemamo”, zaključio je Butorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu