OFK Beograd – Torpedo (čet, 17.30h)

Fudbaleri OFK Beograda dočekuju u četvrtak beloruski Torpedo Žodino u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Sreda, 14.07.2010.

09:19

Default images

Ekipa iz Belorusije je ukupnim skorom 6:1 izbacila islandski Filkir u drugoj rundi. Ipak, Torpedo ne igra baš najbolje ove sezone u domaćoj ligi, trenutno je poslednji na tabeli.

"Linije Torpeda dobro funkcionišu, tačno se zna ko šta radi, a u napadu imaju dvojicu korpulentnih igrača. Bez obzira na ime protivnika u meč ulazimo sa željom da pobedimo", izjavio je trener OFK Dejan Đurđević.

Đurđević može da računa na skoro identičan tim od prošle sezone.

"Svi igrači su zdravi, izuzev desnog beka Petra Planića. Zadržali smo kostur ekipe iz prethodne sezone, osim kapitena Branka Lazarevića, koji je prešao u francuski Kaen".

Trener "romantičara" još uvek nije siguran sa kojim će timom početi meč.

"Torpedo je u jeku prvenstva, a mi smo tek u drugoj nedelji priprema. Obzirom da će biti velika vrućina, jedino se dvoumim da li da meč počnem sa dva špica ili da pojačam vezni red".

Nikola Beljić, jedan od najiskusnijih “romantičara” očekuje znatno bolji rezultat njegovog tima od onog iz 2008. godine kada je OFK ispao od Panioniosa.

“Imali smo mnogo iskusniju ekipu koja nije prošla dalje, a sada očekujem prolaz. Pokazali smo kvalitet u prvenstvu, a ekipa je nije mnogo izmenjena. Tim predvođen Trivunovićem, Simićem i Nikolićem ne respektuje nikoga”, rekao je Beljić.

Vezni igrač Beograda svestan je da ekipa mora da preskoči Beloruse ukoliko žele da se nadmeće sa nekim atraktivnijim protivnikom.

“Srce na teren i trčanje do poslednjeg atoma snage”. Svesni smo prilike koje imamo, moramo da ih prođemo”.

Veliku pomoć u pripremanju prvog evropskog meča na svom terenu ove sezone OFK če imati u pančevačkom privredniku Draganu Janokoviću, vlasniku firme “Eko patrola” koji je ponudio besplatno čišćenje i sređivanje terena “Omladinskog stadiona”.

“Oduvek volim tim sa Karaburme i svoju firmu doživljavam kao malu, ali velikog srca. Ponudio sam besplatnu pomoć “romantičarima” u želji da dam skroman doprinos popravljanju žalosnog stanja u našem sportu. Biću uz OFK i na tribinama”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: