LŠ: Partizan - Pjunik (20.45h)

Fudbaleri Partizana u sredu otvaraju novu sezonu prvim mečom u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona protiv jermenskog šampiona Pjunika.

Izvor:

Utorak, 13.07.2010.

13:04

Default images

Trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević ocenio je da je njegova ekipa apsolutni favorit, ali ne želi da daje velika obećanja navijačima.

"Vrlo ozbiljno smo shvatili Pjunik. Radi se o ekipi koja dobro igra u napadu, a pritom je i devet godina uzastopno prvak Jermenije. Ipak, mi smo apsolutni favoriti, kvalitetnija smo ekipa i nemam dilemu da ćemo to pokazati na terenu".

Šef stručnog štaba "crno-belih" rekao je da ne želi da se u ekipi stvara euforija pred početak nove sezone u evropskim takmičenjima.

"Naravno da nam je cilj plasman u Ligu šampiona, Partizan uvek ima velike ambicije. Šta god da se desi, moramo mirno da sagledamo stvari. Idemo korak po korak, bez euforije i velikih obećanja", kazao je on.

Stanojević je rekao da ne želi da se bavi spekulacijama o tome kakav rezultat u prvoj utakmici bi Partizanu bio dovoljan da se ne brine za revanš u Jerevanu.

"Pripremili smo se za dve utakmice. Bez obzira koji će rezultat biti sutra, crtu podvlačimo tek posle revanša. Sve ćemo uraditi da ostvarimo povoljan rezultat kako bi bili mirniji pred revanš u Jermeniji", izjavio je Stanojević.
www.partizan.rs

On je dodao i da mu je drago što će u dvomeču protiv Pjunika moći da računa na igrača sredine terena i reprezentativca Srbije Radosava Petrovića, za koga postoji interesovanje nekoliko evropskih klubova.

"Testovi su pokazali da je Petrović spreman, a imao je samo sedam dana pauze posle Mundijala. Došao je pun samopouzdanja i to će nam mnogo značiti", zaključio je Stanojević.

Kapiten Partizana Mladen Krstajić rekao je da je važno što su igrači dobro radili na pripremama i da spremno dočekuju Pjunik.

"Svaki protivnik je težak. Moramo da odigramo skoncentrisano svih 90 minuta. Mislim da ćemo sutra dobro odraditi posao koji nas čeka", kratak i jasan bio je Krstajić.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan - Pjunik igraće se loptom "džabulani" koju su koristile ekipe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Branislav Jovanović



Miloš Bogunović

Minasjan: "Ne plašimo se Partizana"

Trener jermenskog Pjunika Vardan Minasjan rekao je da se njegovi fudbaleri ne plaše Partizana, iako svi smatraju "crno-bele" favoritom u predstojećoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Partizan je poznat klub, znamo da su promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. Svi ih smatraju favoritom, poštujemo našeg protivnika, ali ne plašimo ga se. Svaki klub ima jake i slabe strane", rekao je Minasjan na konferenciji za novinare.

Pjunik je devetostruki uzastopni šampion Jermenije, a u međunarodnim takmičenjima nije ostvario zapažene rezultate. Klub iz Jerevana nikada nije prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener Pjunika nije konkretno želeo da odgovori kojim rezultatom bi bio zadovoljan pred revanš u Jerevanu.

"Prvo moramo da napravimo prvi korak napred, ostalo će igra da pokaže", rekao je on i dodao da su nova pojačanja doputovala u Beograd i da će konkurisati za tim.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između srpskog šampiona Partizana i prvaka Jermenija Pjunika igra se od 20.45 na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: