Četvrti trijumf Bojana Đurđića

Biciklista kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić došao je do četvrte pobede na četvrtoj trci na planinskim biciklima za Ligu Srbije.

Izvor: JT

Nedelja, 11.07.2010.

23:46

Default images

Đurđić je do četvrtog trijumfa ove sezone došao u Crnoj travi na trci „Balkan kup – Memorijal Bogdana Bogdanovića“.

Drugo mesto osvojio je Vouter Klepa, člana sofijskog Mamuta, ispred Borisa Popovića iz Ris sajklinga, dok je četvrto mesto Aleksa Marić iz Crvene zvezde.

Mariću je ujedno pripala i nagrada za najboljeg biciklistu do 23 godine, ispred nove zvezde srpskog planinskog biciklizma Marka Popovića iz Ris sajkling i Akoša Brindze iz Kapriola. U bodovanju za ligu prva trojica su Đurđić, Popović i Marić.

Orlovac se pokazao kao odličan domaćin, staza je bila zahtevna, skoro svetska, i malo ćemo je korigovati za Prvenstvo Balkana 1. avgusta, da bude primerena nivou takmičenja“, rekao je sportski direktor Radničkog Aleksandar Marić, „Forma srpskih biciklista je dobra, treba očekivati lepe vesti sa Balkanijade

Takođe, domaćini su promovisali i prvi biciklistički park u Srbiji za planinski biciklizam – olimpijsku disciplinu kros kantri, koju pomaže i država kroz nacionalni investicioni plan i pokazalo se da Crna trava ima izvanredne uslove i za razvoj veoma popularnog i isplativog ciklo turizma.

Nikoleta Mitrović iz Orlovca pobedila je u trci dama, ispred Vanese Durman iz Fanatika i Ružice Šmelcerović iz Orlovca. Najbolji junior bio je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, drugi je bio njegov drug iz kluba Aleksandra Cvetkovića i Negovana Stanačkova iz Orlovca. Najuspešniji kadet bio je Marko Simijonović iz Orlovca, drugo mesto pripalo je Ognjenu Stankoviću uz Orlovca, dok je treći bio Deneš Horvat iz Ciklomanije. U hobi klais slavio je Andre Kalmar, dok je najbolji masters bio Bojan Vasović iz Borca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: