Đoković: "Pišemo istoriju"

Novak Đoković izjavio je posle plasmana reprezentacije u polufinale Dejvis kupa da je "malo trenutaka u životu koji mogu da se sa tim porede".

Izvor: B92

Nedelja, 11.07.2010.

15:29

Default images

Đoković je pobedio Marina Čilića sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:2) i tako obezbedio Srbiji treći, odlučujući bod u duelu sa Hrvatskom.

Srbija vodi protiv Hrvatske sa 3:1, a ostalo je da se odigra još poslednji, peti meč, izmedju Janka Tipsarevića i Antonija Veića, koji nema rezultatski značaj.

"Veoma su retki trenuci u životu koji mogu da se porede sa ovim. Bilo je teško gostovanje u Splitu. Bili smo koncentrisani i prisebni", rekao je Đoković posle meča.

Prema njegovim rečima, i plasman u četvrtfinale Dejvis kupa je bio najveći uspeh.

"Pišemo istoriju. Ovo je jedan od najvećih dana u mojoj karijeri", rekao je Đoković.

U polufinalu Srbija će igrati sa Češkom u Beogradskoj areni.

"Hala Bogu da igramo kod kuće. Mnogo znači podrška publike, videli smo ovde", rekao je Đoković.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović istakao je da Čilić nije igrao kao na početku sezone.

"Nije Marin igrao kako zna. Bio je mnogo bolji na početku sezone. Trudio se, imao je pomoć publike. Novak je pokazao da je izuzetan igrač. Spreman je da bude broj jedan na ATP listi, ali je i posvećen kada igra za reprezentaciju", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, Češka je težak protivnik, ali će Srbija imati prednost domaćeg terena.

"Očekujemo podršku publike u Areni gde može da stane više od 20.000 ljudi. Sada se nadam da će naši igrači dobro igrati na američkoj turneji, a imamo vremena da se spremimo za Čehe", rekao je Obradović.

Polufinale Dejvis kupa održaće se od 17. do 19. septembra u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: