Kristof Lemetr postao najbrži belac

Francuski atletičar Kristof Lemetr ušao je u subotu u istoriju sprinta kao prvi belac koji je 100 metara pretrčao za manje od 10 sekundi.

Izvor: LB

Nedelja, 11.07.2010.

11:36

Default images

Lemetr je na prvenstvu Francuske u Valonsu tu deonicu savladao za 9,98 sekundi i tako ujedno postavio i novi nacionalni rekord Francuske.

"Želeo sam prvo mesto i pobedu. Vreme mi je više bilo u dugoročnim planovima. Sjajno je što sam ovo uradio pre Evropskog prvenstva u Barseloni", rekao je 20-godišnji Lemetr, bivši juniorski evropski rekorder.

Lemetr je titulu najbržeg belog čeveka pereuzeo od Poljaka Marjana Voronjina, koji je dominirao u sprintu tokom 80-tih godina prošlog veka, ali nikada nije uspeo da probije magičnu barijeru od deset sekundi. Njegov najbolji rezultat je bio 10,00 sekundi.

Britanac Alen Vels je u karijeri trčao 10,11 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: