Leb pred pobedom u Bugarskoj

Šestostruki svetski šampion Sebastijan Leb nastavio je sa dominacijom na Reliju Bugarske, sedmom takmičenju u ovogodišnjem Svetskom reli šampionatu.

Izvor: JT

Subota, 10.07.2010.

22:27

Default images

Leb pred poslednji dan relija, odnosno četiri specijalna ispita, ima 40 sekundi prednosti u odnosu na timskog kolegu Danija Sordoa.

Dominaciju Sitroena na prvom asfaltnom reliju sezone kompletiraju Peter Solberg u privatnom modelu C4 na trećoj poziciji, dok vozač Sitroenovog junior tima Sebastijan Ožije zauzima četvrto mesto.

Solberg je bio taj koji je bio najbrži tokom drugog dana na premijernom Reliju Bugarske u najjačem svetskom reli šampionata, ali je Leb još u petak ostvario dovoljnu prednost, koju je, ipak, uspeo da poveća. Iako je Francuz pred trijumfom na sedmom reliju sezone tokom poslednjeg dana sigurno će se voditi velika borba za drugo mesto između Norvežanina i Sordoa.
© Citroen racing
Iza četvorke Sitroena pred poslednja četiri ispita nalazi se dvojac Forda Miko Hirvonen i Jari-Mati Latvala, a slede Per Gunar Anderson u Stobart Fordu i vozač Sinergon Turan Motorsport tima Frigies Turan, a prvu desetoricu kompletiraju Metju Vilson i Hening Solberg u Stobart Fordu.

Srpski predstavnici na Reliju Bugarske Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević zauzimaju 29. mesto pred poslednji dan takmičenja i imaju nešto više od 28 minuta zaostatka u odnosu na Leba.

Reli Bugarske završava se u nedelju, kada će na programu biti četiri brzinca.

Plasman posle drugog dana Relija Bugarske:
1. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen 2:12:49.3
2. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:40.5
3. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0:45.2
4. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 2:05.7
5. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 2:50.4
6. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 3:33.1
7. Per Gunar Anderson (Švedska) Stobart Ford + 4:35.8
8. Frigies Turan (Mađarska) Sinergin Turan Motorsport + 5:39.2
9. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 7:34.7
10. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 10:04.6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: