"Značajna psihološka prednost"

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da je njegov tim vođstvom od 2:1 protiv Hrvatske stekao psihološku prednost.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2010.

18:49

Default images

Srbija posle dva dana četvrtfinalnog duela Dejvis kupa vodi sa 2-1 u pobedama nakon pobede našeg dubla u subotu.

"Ovo je značajna psihološka prednost", rekao je Obradović posle pobede dubla Nenad Zimonjić - Janko Tipsarvić protiv para Marin Čilić - Ivan Dodig kojim se Srbija našla na korak do plasmana u polufinale.

"Čilić je u dva dana igrao dva meča, što znači da bi umor mogao da utiče na njegovu igru. Time je i naša šansa za plasman u polufinale veća", rekao je Obradović.

Nenad Zimonjić istakao je da je pobeda bila teška, bez obzira na rezultat meča.

"Ne postoje lake pobede u Dejvis kup mečevima, ma koliko to rezultatski lako izgledalo. Bio je težak meč, ušli smo kao favoriti i dobro smo odigrali. Iskoristili smo šanse koje su nam se ukazale, a i jedan mali pad tokom meča nije uticao na nas, već smo se brzo vratili", rekao je Zimonjić.

Jedan od najboljih dubl igrača sveta ocenio je da je Srbija uoči odlučujućih nedeljnih mečeva u psihološkoj prednosti i dodao da je zadovoljan Tipsarevićevom igrom.

"Ovo je izuzetno važan poen, jer poen osvojen drugog dana takmičenja donosi veliku psihološku prednost ekipi. Zahvalio bih Janku na odličnoj igri. Mislim da smo igrali dobro u svim elementima, prezadovoljan sam nivoom na kome smo odigrali", rekao je prvi dubl igrač sveta.

Zimonjić je priznao da mu nije lako da se s vremena na vreme prilagodjava novim partnerima u dublu. On mečeve na turnirima igra sa
Danijelom Nestorom, a kada igra za nacionalni tim partner mu je jedan od saigrača iz reprezentacije.

"Nije lako, par godina igram sa jednim partnerom, a kada sam u reprezentaciji moram da se prilagođavam Novaku, Viktoru ili Janku", rekao je Zimonjić i u šali dodao da mu je čast što je Tipsarević sa njim odigrao prvi meč kao oženjen čovek.

Janko Tipsarević je pohvalio Zimonjićevu igru i istakao da su ostvarili sve što su se dogovorili pre meča.

"Nije lako igrati sa Nenadom, jer je Srbije u Dejvis kupu favorit u dublu, pošto je Nenad teniser prvi teniser sveta u dublu. Uspeli smo da se prilagodimo, iako smo igrali par puta pre ovog meča", rekao je Tipsa.

"Važno je da smo uspeli da ostvarimo dogovoreno, a to su rani brejkovi u prva dva seta, pa i posle povratka u trećem, kako bismo igrali bolje i izbegli pritisak publike. Nenad je sjajno vodio ovaj dubl, a mislim da sam svoj deo reterniranja i serviranja obavio kako treba", dodao je 47. teniser sveta.

Tipsarević, koji je na konferenciji za novinare nosio majicu sa Zimonjićevim prezimenom, rekao je da je Srbija čisto pobedila.

"Nije lagana, ali je čista pobeda Srbije", rekao je on.

Selektor hrvatske reprezentacije Goran Prpić ocenio je "fantastičnom" igru srpskog dubla.

"Znali smo i uoči meča da naš dubl nema prevelike šanse protiv Zimonjića i Tipsarevića. Zato sada nemamo drugog izbora nego da osvojimo oba poena u preostala dva singl meča", rekao je Prpić.

Ivan Dodig je takođe odao priznanje igri Zimonjića i Tipsarevića.

"Dali smo sve od sebe, ali jednostavno, nije bilo moguće išta učiniti protiv srpskog dubla predvođenog Nenadom Zimonjićem", rekao je Dodig.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: