Čilić dobio Troickog u tri seta

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od Marina Čilića sa 3-0, po setovima 6:4, 7:5, 6:2, u drugoj tabli četvrtfinalnog meča Dejvis kupa Srbija – Hrvatska.

Izvor: SO

Petak, 09.07.2010.

19:35

Default images

U prvom duelu Đoković je sa 3-0 dobio Ljubičića, pa je ukupni rezultat 1-1.

Najbolju šansu Troicki je imao u drugom setu, kada je vodio 5:2 i imao set loptu, ali nije je iskoristio, pa je Čilić u nastavku preokrenuo i došao do trijumfa.

Troicki je vrlo loše počeo meč, napravio je nekoliko grešaka i Čilić je napravio brejk već u prvom gemu. Hrvatski teniser bio je mnogo sigurniji sa osnovne linije, a naročito dobro ga je služio forhend, kojim je napravio 11 ’vinera’ u prvom setu.

Jedinu šansu da se vrati u set srpski teniser imao je u šestom gemu, ali Čilić je neutralisao dve uzastopne brejk lopte i potom je bez većih problema poveo sa 1-0.

U drugom setu bilo je mnogo preokreta i čak pet brejkova, što je atipično za dvojicu tenisera sa odličnim servisima. Troicki je bio nadomak osvajanja seta – poveo je 3:0 i imao dve brejk lopte za 4:0, ali nije ih iskoristio.
Potom je Čilić uspeo da vrati brejk, ali Troicki momentalno uzvraća istom merom i dolazi do prednosti od 5:2.

Srpski teniser imao je i set loptu na servis rivala, ali nije uspeo da je realizuje. Potom se Čilić razigrao, uspeo da napravi brejk, vrati se u set, a potom i da potpuno slomi Troickog novim brejkom – 7:5 i 2-0 u setovima.

Utisak je da je Čilić hrabrije igrao u prelomnim momentima, što je bilo ključno u preokretu.

Posle izgubljenog drugog seta, igra Troickog naglo je pala, dok je suparnik osokoljen preokretom igrao sve bolje. Posle nekoliko gemova bez brejka, hrvatski teniser uspeva da dođe do presudnog suficita i rutinski okončava meč posle dva časa i 22 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: