Srbiji pobeda, Italiji prolaz

Odbojkaši Srbije još nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Svetske lige, iako su savladali Italiju sa 3-2, po setovima 21:25, 21:25, 25:23, 25:20, 15:6.

Izvor: SO

Četvrtak, 08.07.2010.

22:27

Default images

Srbiji je za prolaz bila potrebna pobeda sa maksimalno jednim izgubljenim setom, pa je Italija takmičenje u grupi A završila na prvom mestu.

Srpski odbojkaši još imaju šansu za prolaz, ali kao najbolja drugoplasirana selekcija, za šta će morati da se sačeka ishod meča između Bugarske i Brazila u petak, u kom je 'Orlovima' potrebna pobeda 'karioka'.

’Azuri’ su u prva dva seta igrali bolje u ključnim trenucima, pa su obezbedili neophodnu prednost za plasman na Finalni turnir. U naredna tri seta Srbija je igrala rasterećenije i preokrenula protiv kombinovanog tima rivala.

Italijani su mnogo smirenije ušli u meč, dok je ekipa trenera Igora Kolakovića delovala pomalo sputano važnošću meča. To se naročito reflektovalo na servis, posle kojeg su srpski odbojkaši imali sedam grešaka u prvom setu.

Srbija je gubila 21:17, ali je osvojila tri poena uzastopno posle odličnih servisa Mihajla Mitića. Usledio je još jedan dobar servis, ali je Parodi ’prošao’ trojni blok. U narednom poenu Starović je izblokiran i bilo je jasno da će ’Azuri’ povesti u setovima.

Šansu za prolaz na Finalni turnir Srbija je propustila sredinom drugog seta. U dva navrata domaći odbojkaši imali su dva poena viška i kontru da se ’odlepe’ na tri, ali nisu realizovali ukazane šanse.

Italijani su to iskoristili i posle asa Feija poveli su 13:12. Nastavila se bolja igra gostiju, a Janić je poslao loptu u aut za vođstvo gostiju 17:14. Pri rezultatu 18:16 as srpskog tima okarakterisan je kao aut i do kraja seta Italijani su rutinski priveli posao kraju.

Kada su rešili pitanje prolaza na finalni turnir, italijanski selektor Andrea Anastazi izveo je glavne igrače i Srbiji se suprotstavio u kombinovanom sastavu.

U trećem setu Srbije je sve vreme vodila, ali su Italijani uspeli da izjednače na 23:23. Ipak, Zajcev je poslao loptu u aut i ’orlovi’ su iskoristili prvu set loptu.

U četvrtom setu i taj brejku viđena je ista slika – znatno rasterećeniji i opušteniji srpski odbojkaši pravili su veliki rezultatski suficit već na samom startu, a u tome im je pomogla i bučna podrška u „Pioniru“. Posle toga, Italijani nisu imali snage da se vrate i Srbija je zabeležila trijumf.

Finalni turnir Svetske lige biće održan u Kordobi od 21. do 25. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: