Novi sportovi na ZOI 2014?

Na 47. Internacionalnom Ski Kongresu u turskoj Antaliji doneta je odluka da se od MOK-a zatraži da četiri nove discipline postanu olimpiski sportovi.

Izvor: LB

Četvrtak, 08.07.2010.

22:21

Default images

U zvaničnom saopštenju navodi se da će od Izvršnog komiteta MOK-a biti zatraženo da ženski ski skokovi, timsko takmičenje u alpskim disciplinama (u obe konkurencije), fristajl halfpajp (u obe konkurencije), kao i žensko takmičenje u snoubord sloup stajlu postanu novi sportovi na Zimskim olimpijskim igrama u Šočiju 2014. godine.

Na 21. ZOI u Vankuveru sportisti su se takmičili u ukupno 86 različitih disciplina, ali su jedino takmičenja u ski krosu, u obe konkurencije, doživela svoju premijeru na tim Igrama.

U obe konkurencije je bilo dosta uzbuđenja i viđena je velika borba za medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: