DK: Meč otvaraju Đoković i Ljubičić

Duel Hrvatska - Srbija u Splitu otvaraju Đoković i Ljubičić, nakon njih na teren izlaze Troicki i Čilić. Hrvatska definitivno bez Iva Karlovića

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

13:35

Default images

Četvrtfinalni duel Dejvis kupa između Hrvatske i Srbije u Splitu, otvoriće u petak od 14 časova Novak Đoković i Ivan Ljubičić, a nakon njih na brzu podlogu, u dvorani „Spaladijum“ izlaze Viktor Troicki i Marin Čilić.

U subotu od 15 časova u Spaladijum areni u dublu sastati Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić - Ivan Dodik/Antonio Veić. Poslednjeg dana takmičenja, 11. jula, prvi singl meč od 12 sati igraju Djoković i Čilić, a susret zatvaraju Troicki i Ljubičić.

Selektor hrvatske ekipe Goran Prpić, saopštio je da u tim ipak neće biti Ivo Karlović i on nije prijavljen za meč protiv Srbije.

Konferenciji za medije posle žreba prisustvovali su selektor Bogdan Obradović i igrači Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Janko Tipsarević

Obradović: "Odgovara nam da Novak igra prvi"

Bogdan Obradović:
- U svakom slučaju nama odgovara što će Novak izaći prvi na teren. On je drugi igrač sveta i siguran sam da će to pokazati na terenu. Mi na ovom meču, ne samo što se tiče Novaka, mi moramo na teren da izađemo kao pobednici. Ne mogu da upišem pobede Novaka Đokovića unapred, jer mečevi nisu ni odigrani, ali imam veliko poverenje, kako u Novaka, tako i u Nenenada, Janka i Viktora. Mi stremimo ka tome da osvojimo Dejvis kup, kao što je Hrvatska to uradila ranije i ove godine imamo izuzetnu priliku za to.

Novak Đoković:
- Iskustvo Ivana Ljubičića mnogo će pomoći hrvatskom timu. To što se vratio u reprezentaciju je veliki plus za njih, baš kao i publika koja će ih podržavati sa tribina.

Nenad Zimonjić:
- Nisam siguran da će izaći na teren u ovom sastavu. Hrvatska je prijavila dva najbolja igrača u singlu i mnogo će da zavisi od toga koliko će se oni potrošiti u tim mečevima i shodno tome menjaće sastav dubla.

Viktor Troicki:
- Do sada nisam imao puno uspeha protiv Čilića. Ućiću u meč opušteno i probaću da igram najbolje što mogu. Poslednji put sam propustio protiv njega tri meč lopte i očekujem da sada bude još bolje. Izaći ću na teren i pružiću masimum ne bi li doneo poen mojoj reprezentaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: