Petakiju četvrta etapa 97. “Tura”

Biciklista Lamprea Alesandro Petaki trijumfovao je na četvrtoj etapi 97. izdanja trke “Tur d’Frans” voženoj od Kambrea do Rimsa u dužini od 150 kilometara.

Izvor: JT

Sreda, 07.07.2010.

17:53

Default images

Petaki je do druge etapne pobede na ovogodišnjem “Turu” došao u vremenu od 3:34:55 sata, ispred Džulijana Dina iz Garmina i vozača Skaja Edvalda Boasona Hagena.

Žuta majica, za najboljeg u generalnom plasmanu, ostala je u posedu Fabijana Kanćelare, koji je kroz cilj prošao zajedno sa pelotonom i njegova prednost je ostala netaknuta.

Posle tri etape koje su obilovale udesima četvrta je protekla bez većih iznenađenja sve do cilja, kada je Mark Renšo ‘povukao’ svog timskog kolegu iz HTC Kolumbije Marka Kavendiša, ali on nije uspeo da dođe do odgovarajuće brzine u poslednjim metrima. Baš tada na čelo izbio je Petaki, koji je do trijumfa došao za dužinu bicikla, na sličan način kako je učinio i u nedelju u Briselu.

Iza Petakija kroz cilj je prošao Din, koji je učestovao u sprintu samo jer njegov timski kolega Tajler Ferar ima malu frakturu levog zgloba ruke, ispred iskusnog Hagena i Robija Mekjuena, koji je pobedio na etapi u Rimsu 2002. godine. Glavni favorit za zelenu majicu, za najboljeg sprintera, Norvežanin Tor Hushovd zauzeo je deveto mesto, ispred glavnih konkurenata u toj borbi Oskara Freirea i Kavendiša, koji je bio 12.
Fonet
Petakiju je pobeda na etapi od Kambrea do Rimsa 46 na trkama “veličanstvene trojke”, koju pored “Tura” čine “Điro d’Italija” i “Vuelta”. Više etapnih pobeda od njega imaju samo Edi Meks, čak 67, i Mario Ćipolini, koji je sakupio 57.

Posle četiri etape Kanćelara ima 23 sekunde prednosti u odnosu na vozača Skaja Džerejnta Tomasa, dok Kadel Evans iz tima BMC ima za 39 sekundi slabije prolazno vreme. Branilac titule na “Turu” Alberto Kontador trenutno zauzima deveto mesto, sa jednim minutom i 40 sekundi zaostatka u odnosu na Kanćelaru.

97. “Tur” nastavlja se u sredu 185 kilometara dugom etapom od Eperneja do Montargija.

Rezultati četvrte etape (Kambre – Rims):
1. Alesandro Petaki (Italija) Lampre 3:34:55
2. Džulijan Din (Novi Zeland) Garmin isto vreme
3. Edvald Boason Hagen (Norveška) Skaj isto vreme
4. Robi Mekjuen (Australija) Kaćuša isto vreme
5. Robert Hanter (Južnoafrička republika) Garmin isto vreme
6. Sebastijan Turgo (Francuska) Biboks Bujge Telekom isto vreme
7. Hose Hoakin Rhas Gil (Španija) Kes d’Eparnj isto vreme
8. Danijel Os (Italija) Likvigas isto vreme
9. Tor Hushovd (Norveška) Servelo isto vreme
10.Oskar Freire Gomes (Španija) Rabobank isto vreme

Generalni plasman:
1. Fabijan Kanćelara (Švajcarska) Sakso Bank 18:28:55
2. Džerejnt Tomas (Velika Britanija) Skaj + 0:23
3. Kadel Evans (Australija) BMC + 0:39
4. Rajder Hesjedal (Kanada) Garmin + 0:46
5. Silvan Šavanel (Francuska) Kvik Step + 1:01
6. Endi Šlek (Luksemburg) Sakso Bank + 1:09

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: