Japanci pretresaju sumo štale

Japanska policija pretresla je više sumo trening centara, zvanih štale, u potrazi za novim dokazima u istrazi o skandalu sa klađenjem koji potresa ovaj sport.

Izvor: AY

Sreda, 07.07.2010.

11:02

Default images

Policija je, između ostalih, pretresla štalu Onomacu, u kojoj je trenirao 34-godišnji rvač koji je priznao da se kladio na profesionalni bejzbol.

Pretres je obavljen u cilju jačanja slučajeva protiv nekoliko aktivnih i bivših rvača umešanih u skandal.

Desetine vrhunskih sumo rvača i trenera navodno su ulagali i do 50.000 dolara na bejzbol utakmice, dok su gangsteri navodno radili kao posrednici.

Japanska sumo asocijacija suspendovala je u nedelju iskusnog rvača Kotomicukija i njegovog trenera Otakea, pošto su otkrili da su se kladili na bejzbol.

Japanska javna televizija NHK objavila je u utorak da neće uživo prenositi mečeve sa turnira u Nagoji od 11. do 25. jula zbog ogorčenja gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: