Semenja može da se takmiči

Svetska atletska federacija (IAAF) dala je dozvolu za takmičenje južnoafričkoj atletičarki Kaster Semeniji.

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2010.

17:01

Default images

Na sajtu IAAF-a objavljeno je da je odluka doneta na osnovu rezultata testova o utvrdjivanju pola kojima je Semenija bila podvrgnuta prošle godine.

IAAF, medjutim, nije želela da saopšti detalje analize rezultata tih testova, jer bi to narušavalo privatnost južnoafričke atletičarke.

Semenija je prošle godine na Svetskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju u trci na 800 metara, ali je IAAF potom zatražio od Semenije da se podvrgne testovima kako bi se utvrdilo da li poseduje višak muških hormona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: