Određene selekcije za SP u Minhenu

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković saopštio je spisak za 50. SP koji će se do 29. jula do 11. avgusta održati na olimpijskom strelištu u Minhenu.

Izvor: LB

Ponedeljak, 05.07.2010.

17:16

Default images

To je ujedno i prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Srbija neće imati predstavnike u obe juniorske discipline pištoljima.

U seniorsku reprezentaciju prebačena je juniorka Novog Beograda Ušća Ivana Maksimović i gađaće sve tri discipline – vazdušna puška, MK puška 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći.

"Pripreme ćemo organizovati u Novom Sadu od 12. do 21. jula, a u tom periodu će se održati i dva kontrolna takmičenja, seniorski Šampionat Srbije MK oružjem 14. i 15. jula i, potom, od 17. do 19. jula „Velika nagrada Vojvodine“ na kojoj će učestvovati najbolji strelci iz desetak država u regionu. Selekcije pištoljem imaće malo drugojačiji program, jer ne gađaju na „VN Vojvodine“, pošto nema pištoljskih disciplina. Očekujem u Minhenu mnogo bolje rezultate nego na Svetskom kupu u Beogradu, koji nam je pokazao da vrhunski srelci sveta već imaju visoku formu", istakao je Stojiljković.

Na listi reprezentativaca za Minhen suseniori, vazdušna i MK puška 3h40: Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), MK puška 60 ležeći: Mirosavljev, Pletikosić i Milenko Sebić (Policajac).

Seniorke, vazdušna puška, MK puška 3 puta 20 metaka i MK puška 60 ležeći: Lidija Mihajlović (Niš), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće). Seniori, MK i vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Seniorke, vazdušni pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030). MK sport pištolj: Šekarić, Z. Arunović i Jelena Arunović (sve Crvena zvezda). Juniori, MK puška 3 puta 20 metaka, MK puška 60 ležeći i vazdušna puška: Borislav Mazinjanin (Policajac), Marko Živić (Niš) i Igor Čotra (Zvezdara). Juniorke, vazdušna puška, MK puška trostav 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći: Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarina Biserčić (Niš) i Tašana Bogatinovski (Pančevo).

U stručnom štabu, uz selekora Stojiljkovića, su i treneri za pušku i pištolj Goran Maksimović i Miribana Maksimović, Ivan Kvasnevski (trener za pištolj). Aleksandra Ivošev (trener za pušku), Marijana Frič (trener za pušku za juniorske kategorije) i Ivan Manojlović (trener za pušku za juniorske kategorije)

U Londonu na OI će gađati ukupno 390 strelaca. Kroz kvalifikacije plasiraće se 357, tripartitna komisija ima pravo da podeli 24 vize, a devet dobija zemlja domaćin. Svaki nacionalni olimpijski komitet (NOK) može da ima samo dva strelca po disciplini, maksimalno u disciplinama puška i pištolj i glineni golubovi – 28. Vlasnik olimpijske vize je NOK, a ne strelac.

Na Svetskom prvenstvu u Minhenu izvadiće se ukupno 69 viza i to – muškarci: MK puška trostav - 5 viza, MK puška 60 ležeći - 5 viza, vazdušna puška - 5, MK pištolj - 4, vazdušni pištolj - 6, žene: MK puška 3 puta 20 metaka – 5, vazdušna puška – 6, vazdušni pištolj - 6, MK pištolj - 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: