B92: Klobučar 3 godine u Partizanu

Reprezentativac Slovenije Jaka Klobučar, dosadašnji igrač Olimpije, drugo je pojačanje prvaka Srbije Partizana, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2010.

15:27

Default images

Klobučar je u ponedeljak doputovao u Beograd kako bi sa beogradskim klubom potpisao trogodišnji ugovor a finansijski detalji nisu poznati.

Dvadesetdvogodišnji bek karijeru je počeo u ekipi Krke iz Novog Mesta, tri sezone je odigrao u Geoplin Slovanu (igrao u isto vreme kada i Jan Veseli), a poslednji klub mu je ljubljanska Olimpija.

„Veoma sam srećan što sam uspeo da potpišem za klub kakav je Partizan, koji mi je u prvom planu. Posebno sam zadovoljan što ću raditi sa mladim igračima i što ću moći da napredujem. Sa moje strane, tu sam da dam sve od sebe i da pomognem da napravimo možda još jednom rezultat koji je klub napravio prošle godine“, rekao je Klobučar u izjavi za B92.

Klobučar neće imati prevelikih problema sa uklapanjem u ekipu.

„Poznajem dosta igrača od ranije, a posebno Čeha Jana Veselog sa kojim sam ranije igrao u Slovanu. Očekujem da ću se brzo uklopiti i da ću napredovati u Partizanu, jer u suprtonom ne bi ni došao ovde“, dodao je slovenački reprezentativac.

Klobučar je rođen 19. avgusta 1987. godine, visok je 198 centimetara, igra na poziciji beka, a branio je boje reprezentacije Slovenije na prvenstvu Evrope 2007. godine.

Prošle sezone igrao je malo do 15. kola, da bi od tada do kraja takmičenja za Ljubljančane imao prosek od deset poena, četiri skoka i dve asistencije a najbolje utakmice odigrao je protiv beogradskih klubova. Partizanu je 'ubacio' 15 poena uz sedam skokova i indeks uspešnosti 25.

Pre Klobučara Partizan je ovog leta angažovao novog reprezentativca Srbije Dragana Milosavljevića.



Vest Euroleague TV o prelasku Klobučara u Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: