Đurđić osvojio „Oranje kup“ u Kuli

Najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu Bojan Đurđić iz Radničkog odbranio je titulu u trci „Oranje kup“ za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu.

Izvor: LB

Nedelja, 04.07.2010.

17:32

Default images

Đurđić je na takmičenju u Kuli trijumfovao ispred Ivana Tomića iz beogradskog Progresiva i Borisa Popovića iz novosadskog Ris sajklinga.

To je ujedno bila treća pobeda Bojana Đurđića u tri trke ovogodišnje Lige Srbije. Naredna trka je u Crnoj Travi 11. jula a, potom, 18. jula na Stražilovu Šampionat Srbije u svim kategorijama u organizaciji novosadskog Fanatika.

"Već posle prvog kruga, ova trojka je izmakla pratiocima i napravila minut prednosti, a razlika je na kraju trke bila preko pet minuta. U odličnoj su formi, šteta što zbog nedostatka sredstava ovog vikenda nismo učestvali na trci u Turskoj, gde smo mogli da pokupimo gomilu dragocenih svetskih bodova", ocenio je selektor Ivan Davosir.

"Mi smo svesno žrtvovali odlazak na EP zarad trke u Turskoj, ali, na žalost, ni tamo nismo učestvovali. Aleksa Marić je pobedio u konkurenciji do 23 godine, uspeo je da pretekne Olivera Štrbca kome je pukao lanac u finišu trke, ali je nastavio da se bori, da gura i nosi bicikl i uspeo je da osvoji bronzanu medalju", dodao je on.

Najbolja seniorka je Nikoleta Mitrović iz Orlovca (Crna Trava) a juniorka Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad. Juniorsku titulu poneo je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, čiji je klub protestovao što se ne nalazi na listi putnika za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru.

Plasmani, „Oranje kup“ u Kuli – elita: 1. Bojan Đurđić (Radnički), 2. Ivan Tomić (Progresiv), 3. Boris Popović (Ris sajkling, Novi Sad). Vozači do 23 godine: 1. Aleksa Marić (Crvena zvezda), 2. Marko Popović (Ris sajkling), 3. Oliver Štrbac (Fantik). Juniori: 1. Mirko Skandarski, 2. Aleksandar Cvetković (obojica Radnički, Kragujevac), 3. Milan Janković (Orlovac, Crna Trava). Dame: 1. Nikoleta Mitrović (Orlovac), 2. Jovana Crnogorac, 3. Milica Rakić (obe BK Novi Sad). Juniorke: 1. Jovana Crnogorac, 2. Milica Rakić (ove BK Novi Sad), 3. Nevena Davosir (Fanatik). Mastersi: 1. Bojan Vasović (Borac, Čačak), 2. Branislav Matić (Fanatik), 3. Slobodan Radovanović (Elit, Novi Sad).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: