Čavić propušta EP u Budimpešti

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić propustiće Evropsko prvenstvo u Budimpešti zbog problema sa leđima, tačnije operacije koja je zakazana za 21. jul.

Izvor: JT

Subota, 03.07.2010.

09:02

Default images

Čavić je u glavnom gradu Mađarske od 9. do 15. avgusta trebalo da bude glavna uzdanica Srbije u borbi za najsjajnije odličje.

„Definitivno sam morao da odustanem od učešća na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Trudio sam se, trenirao sa velikim bolovima, probao sve moguće terapije, ali jednostavno ovako dalje više nije moglo“, rekao je Čavić.

Stanje se samo pogoršava i zbog toga sam bio primoran da se odlučim za operaciju“, dodao je Čavić.

Operaciju će u Minhenu obaviti doktor Jerg Kristijan Tot iz Minhena, koji je najbolji evropski stručnjak u toj oblasti.
Beta
Otišao sam kod njega na razgovor sa svim snimcima i konstatovao je da su mi leđa u jako lošem stanju. Rekao mi je da su šanse da operacija bude uspešna 95 odsto i ono što je najvažnije da će mi leđa posle zahvata biti mnogo jača“, istakao je Čavić.

Prema Čavićevim rečima oporavak posle operacije bi trebalo da traje oko osam nedelja, a očekuje da će krajem oktobra moći da počne sa laganim treninzima. Srpski plivač je naglasio da je pomišljao da mu je karijera gotova kada je čuo da mu je operacija neophodna, ali mu se vrlo vratio opzimizam.

Prvih sedam dana sam imao samo crne misli. Mešutim, kada sam otišao u Italiju i razgovarao sa nekim ljudima vratio mi se optimizam. Posebno mi je pomogao otac i trener Pitera Van Der Hugebanda, koji mi je rekao da je i njegov sin imao skoro identičnu operaciju u maju 2007. godine, a već krajem iste godine plivao je lične rekorde u malom bazenu“, rekao je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: