Lorenco najbrži u Kataloniji

Španac Horhe Lorenco nastavio je sa dominacijom na slobodnim treninzima u odsustvu svog timskog kolege, povređenog Valentina Rosija.

Izvor: JT

Petak, 02.07.2010.

17:13

Default images

Lorenco je ovoga puta bio najbrži na prvom treningu pred trku za Veliku nagradu Katalonije, sedmu ove sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Vozač Jamahe je na stazi “Katalunja” najbrži krug izvozao u vremenu od 1:43.259 minuta i za jednu i po desetinku je nadmašio Kejsija Stonera na Dukatiju.

Iza dvojice najbolje plasiranih našao se još jedan domaći vozač Dani Pedrosa, ispred svog timskog kolege iz Repsol Honde Andree Dovicioza, Bena Spiza na privatnoj Jamahi ekipe Teh 3, vozača Pramak Dukatija Aleksa Espargara, Randija De Punijea na LCR Hondi i vozača Dukatija Nikija Hejdena. Prvu desetoricu na prvom izlasku na stazu u Kataloniji kompletirali su drugi vozač Jamahe Teh 3 Kolin Edvards i Marko Simončeli na San Karlo Hondi Gresini.

Prvi put posle Rosijevog pada na stazi “Muđelo” Jamaha će u Barseloni imati dvojicu vozača pošto će ‘Doktora’ menjati Japanac Vataru Jošikava. Veteran je prvi trening završio kao poslednji, 17. sa skoro pet sekundi zaostatka u odnosu na Lorenca. Na stazi “Katalunja” pored Rosija ponovo neće biti ni Hirošija Aojame, koga opet u Intervete Hondi menja Kousuke Akijoši.

Poslednji trening u kraljevskoj klasi vozi se u subotu od 9.55 časova, dok su kvalifikacije na program četiri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Katalonije startuje u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Rezultati treninga na stazi “Katalunja”:
1. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) 1:43.259
2. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) + 0.153
3. Dani Pedrosa (Repsol Honda) + 0.372
4. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 0.466
5. Ben Spiz (Monster Jamaha Teh 3) + 0.595
6. Aleks Espargaro (Pramak Dukati) + 0.877
7. Randi de Punije (LCR Honda) + 0.937
8. Niki Hejden (Marlboro Dukati) + 1.181
9. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 1.292
10. Marko Simončeli (San Karlo Honda Gresini) + 1.375

U kategoriji Moto2 na prvom treningu najbrži je bio Španac Toni Elias, ispred sunarodnika Serhija Gadee i Šoje Tomizave iz Japana. Kvalifikacije u toj klasi su na programu u subotu od 15.10 časova, a trka u nedelju u 12.15.

Mark Markez je zaokružio dominaciju Španaca na stazi “Katalunja” pošto je ostvario najbolje vreme u klasi do 125 kubika, i iza sebe ostavio Britanca Bredlija Smita i sunarodnika Nikolasa Terola. U najslabijoj klasi Moto GP šampionata kvalifikacije se voze u subotu od 13 časova, a trka u nedelju u 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: