SL: Srbija - Francuska (petak, 17)

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da je naredni protivnik u Svetskoj ligi - Francuska veoma kvalitetan protivnik.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.07.2010.

15:13

Default images

Kolaković je dodao da će naredni mečevi biti teški, jer će Francuzi igrati rasterećeno.

Srbija u petak u 17.00h u SPC Vojvodina u Novom Sadu igra prvi meč petog vikenda Svetske lige sa Francuskom.

"Apsolutno idemo utakmicu po utakmicu. Pred nama je kvalitetan i cenjen protivnik. Svesni smo da smo u Francuskoj napravili veliki korak prema našim ciljevima. Bez obzira što igramo pred domaćom publikom sada imamo mnogo teži zadatak", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

On je dodao da su svi priželjkivali ovakvu situaciju da se u utakmicama u Novom Sadu i Beogradu rešava pitanje prolaska na finalni turnir Svetske lige.

"Taj naš cilj je još daleko, zato moramo ići korak po korak. Igramo sa Francuzima koji su najopasniji kada su rasterećeni. Zato moram da apelujem na publiku da ima strpljenja za ovaj tim i da ga podrži. To nam je potrebno kako bismo došli do važne pobede u Novom Sadu", rekao je Kolaković.

Reprezentativac Srbije Bojan Janić naglasio je da može da obeća samo borbu u naredne dve utakmice.

"Možda će nam biti malo teže nego u Francuskoj, jer smo zamenili uloge. Mi smo tamo otišli rasterećeni, a oni su sada. Mislim da smo veoma blizu cilja i da bi bilo neodgovorno da ne napravimo korak dalje. Borićemo se kao i do sada", rekao je Janić.

Prema njegovim rečima, igrači su umorni zbog putovanja u Kinu.

"Mislim da ćemo skupiti snagu u narednim mečevima i da ćemo uz pomoć publike uspeti da ostvarimo ono što želimo, a to su dve pobede", rekao je Janić.

Selektor Francuske Filip Blan ocenio je da njegova ekipa nema šanse da se kvalifikuje na završni turnir Svetske lige u Argentini.

"Zato treba da iskoristimo ove utakmice da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo u septembru. Želimo da pobedimo, jer nemamo mnogo vremena do sledećeg takmičenja", rekao je Blan.

Na tabeli Grupe B Srbija vodi sa 20 poena, Italija je druga sa 18, Francuska treća sa šest, a Kina poslednja sa četiri boda.

Završni turnir Svetske lige biće održan od 21. do 25. jula u Kordobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: