KKCZ: Oporavak prioritet kluba

Generalni menadžer KK Crvena zvezda Mirko Pavlović obratio se javnosti saopštenjem na zvaničnom sajtu.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

18:06

Default images

Pavlović se javnosti obratio samo dan nakon što su predsednik kluba Vladislav Lučić i pojedini članovi Upravnog odbora podneli ostavke.

"Košarkaški klub Crvena zvezda obaveštava javnost i sve Zvezdaše da se i nakon ostavke predsednika, dva potpredsednika i pet članova Upravnog odbora, nastavljaju sve započete aktivnosti na ozdravljenju našeg kluba."

"Crvenom zvezdom operativno će rukovoditi generalni menadžer, uz bezrezervnu podršku preostalih članova UO, kao i potpredsednika kluba Kloda Kolaroa.

U ovom trenutku svi mi, složili smo se da su strateški interesi Zvezde rešavanje statusa kluba i izrada sportske strategije za novu košarkašku sezonu.

U tom smislu, važno je da se otklone zablude da je 1.jul bilo kakva prekretnica, kao i da je proces predstečajnog i eventualnog stečajnog postupka nužno loš, za rešavanje pitanja statusa KK Crvena Zvezda.

Svakako da taj proces nije lak, jer je u ovom trenutku funkcionisanje opterećeno odredbama Zakona o stečaju koji do sada nije primenjivan ni na kakvom sportskom kolektivu. Međutim, takav proces bi mogao da se završi i povoljno za Zvezdu. U svakom slučaju, u saradnji sa sudom, a u predviđenim zakonskim okvirima tražiće se najbolje rešenje za klub.

Istovremeno, radićemo na izradi sportske strategije za narednu sezonu.

Apsolutni prioritet je rešavanje pitanja trenera seniorsog tima Crvene Zvezde. Kao što mnogo puta rečeno, prva opcija je Aleksandar Trifunović, koji je dokazao da može uspešno da vodi mladu ekipu Zvezde, potvrdivši mnogo puta svoj kvalitet, profesionalnost i zvezdaštvo.

Uprava će u narednih sedam dana razgovarati sa trenerom Trifunovićem i našim mladim igračima, i o ishodu obavestiti javnost i navijače.

Rešavanjem tog pitanja, krenuće se u formiranje ekipe i plana priprema za novu sezonu u Jadranskoj ligi u kojoj će Crvena zvezda učestvovati.

Cilj je formiranje tima na osnovu realnih izvora finansiranja u skladu sa realnim mogućnostima i generalnom situacijom kada je pronalaženje novca za sport u pitanju" navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: