Vaterpolisti najavili medalje

Vaterpolisti Srbije Slobodan Soro i Slobodan Nikić i selektor Dejan Udovičić ocenili su da je ekipa dobro radila u prvom delu priprema.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 30.06.2010.

15:24

Default images

Vaterpolisti su i najavili da će na sva tri predstojeća međunarodna takmičenja pokušati da osvoje neku od medalja.

"Dobro smo radili tokom prvog dela priprema u Kanadi. Imali smo naporne treninge, odigrali smo i dve prijateljske utakmice. Odradićemo još sedam dana bazičnih priprema u Banjaluci, a zatim nas očekuju tri velika takmičenja u kojima ćemo ići na medalje", rekao je Nikić.

Prva obaveza Srbije u gustom kalendaru je završni turnir Svetske lige u Nišu, koji se igra od 13. do 18. jula.

"Delfini" će potom od 27. jula do 1. avgusta igrati na FINA kupu u rumunskoj Oredei.

Najvažnije takmičenje ove sezone biće Evropsko prvenstvo, koje se igra u Zagrebu od 29. avgusta do 11. septembra.

"FINA kup i Svetska liga su važna takmičenja, jer preko njih možemo da obezbedimo direktan plasman na sledeće Svetsko prvenstvo. To je realan cilj za nas. Ipak, najvažnije takmičenje je EP u Zagrebu. Navikli smo navijače na uspehe i zbog toga imamo obavezu da zabeležimo dobre rezultate na svim takmičenjima", kazao je golman Slobodan Soro.

Reprezentacija Srbije sutra putuje za Banjaluku, gde će ostati do 8. jula.

"Pripreme zasad teku normalno, Kanada je za nama. Zadovoljan sam tim delom pripremama, iako su nas neke povrede omele da uradimo sve što smo zacrtali. U Banjaluci će priliku dobiti i mlađi igrači, a na kraju ćemo spisak za predstojeća takmičenja morati da skratimo na 13 imena", izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Na poslednjem FINA kupu, 2006. u Budimpešti, titulu je osvojila reprezentacija Srbije i Crne Gore. Na završnom turniru prošlogodišnje Svetske lige u Podgorici, pobednik je bila Crna Gora, a Srbija je zauzela treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: