Armstrong poslednji put na Turu

Američki biciklista Lens Armstrong rekao je da će ove godine poslednji put učestvovati na Tur d'Fransu, trci na kojoj je do sada sedam puta pobeđivao.

Izvor: AK

Utorak, 29.06.2010.

09:58

Default images

"Ovo će biti poslednji put da učestvujem. Bilo je sjajno, jedva čekam da počne trka", naveo je 38-godišnji Armstrong na svom profilu na Tviteru.

Armstrong je prošle godine učestvovao na trci oko Francuske, prvi put posle trogodišnje pauze i osvojio treće mesto vozeći za Astanu. Ove godine će na trci voziti za novi tim Radio Šek.

Armstrongu je 1996. godine dijagnostikovan rak testisa, pa je zbog lečenja morao da pauzira tri godine. On se takmičenjima vratio 1999. godine i od tada je sedam puta uzastopno pobedjivao na Tur d'Fransu.

Povukao se iz takmičenja 2005. godine, ali je prošle godine ipak odlučio da se vrati na stazu.

Trka oko Francuske, 97. po redu, počinje 3. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: