Jovanović novi trener Partizana

Upravni odbor KK Partizan je jednoglasnom odlukom postavio Vladu Jovanovića za novog šefa stručnog štaba šampiona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.06.2010.

16:11

Default images

Dugogodišnji prvi asistent Duška Vujoševića preuzima prvi tim Partizana i narednih sezona će voditi klub iz Humske.

Vlada Jovanović je osnovnu i srednju školu završio u Čačku. Diplomirao je na višoj trenerskoj školi 1999. godine u Beogradu. Apsolvent je na fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, odsek košarka. Igrao je košarku za sve mlađe selekcije kao i za prvi tim Borca i Železničara iz Čačka.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi 1997. Godine. Bio je trener mlađih selekcija Borca, Zemuna i Partizana. Od 2006. je sa prvim timom crno-belih. Osvojio je pet titula prvaka države, četiri titule prvaka NLB lige i tri Kupa Radivoja Koraća. Od prošlog leta je selektor juniorske reprezentacije Srbije, sa kojima je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj osvojio zlatnu medalju. Istu selekciju predvodi i ovog leta na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

„Biti i kandidat za prvog trenera KK Partizan za mene je bila velika čast, a sada kada je i zvanično odlučeno da ću naredne sezone voditi klub iz Humske mogu samo da konstatujem da sam veoma zahvalan na ukazanom poverenju. Pre svega bih se zahvalio predsedniku Daniloviću i sportskom direktoru Todoriću, a posebno Dušku Vujoševiću čija preporuka iz više aspekata znači mnogo. Veoma sam im zahvalan što su imali poverenja u mene i prepustili mi ovaj zahtevan i delikatan posao.

Omogućili su mi da budem trener jednog velikog evropskog kluba, dakle ne samo velikog kluba na ovim prostorima, već kluba koji je dokazao svoju veličinu na prostorima Starog kontinenta. Za mene to predstavlja zaista veliku čast. Trudiću se da u narednom periodu, pre svega radom, odnosom prema poslu, klubu i igračima to ukazano poverenje na najbolji mogući način i opravdam“, rekao je šef stručnog štaba crno-belih Vlada Jovanović.

Potpisao Milosavljević

www.kkpartizan.rs
Dosadašnji košarkaš Radničkog Dragan Milosavljević potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom. Potvrda Milosavljeviću za njegov rad stigla je i od selektora reprezentacija Srbije Dušana Ivkovića koji ga je pozvao na širi spisak za Svetsko prvenstvo.

Dragan ima 21 godinu (11.05.1989) i rođen je u Kruševcu. Igra na poziciji beka, a visok je 198 cm. Prethodnu sezonu je odigrao u kragujevačkom timu, a igrao je i za Napredak Rubin iz Kruševca.

Bio je član mlade reprezentacije Srbije, a trenutno je napripremama A selekcije državnog tima za svetsko prvenstvo u Turskoj. Prethodne sezone u Jadranskoj ligi prosečno je postizao 10.2 poena po takmici sa procentom šuta za dva od 58,1 %, za tri od 41,7, odnosno 79,7 sa linije slobodnih bacanja. Beležio je 2,1 asistenciju i 3,8 skokova po meču.

Milosavljević je prvo pojačanje u Humskoj ovoj leta i biće na raspologanju treneru Jovanoviću od avgusta kada kreću pripreme crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: